ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκική παράκρουση ή ανατολίτικο παζάρι; – «Στόχος της Ελλάδας είναι τα Δαρδανέλια και ο Βόσπορος»

Τουρκική παράκρουση ή ανατολίτικο παζάρι; – «Στόχος της Ελλάδας είναι τα Δαρδανέλια και ο Βόσπορος»

Παράκρουση ή ανατολίτικο παζάρι το τουρκικό δημοσίευμα για την ανάπτυξη αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη στα πλαίσια ασκήσεων “βαφτίζοντας” τα μεταφορικά blackhawk σε “επιθετικά” ενώ την ίδια στιγμή αναφέρουν ότι στόχος είναι τα Δαρδανέλλια και ο Βόσπορος.

Βλέπουμε σήμερα να αναφέρει το δημοσίευμα της yeni akit:

“Η Ελλάδα πραγματοποίησε κοινή άσκηση με τις ΗΠΑ σήμερα, μετά την απόφαση των Αμερικανών να ανοίξουν μια βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πέρυσι.

Μετά την άσκηση, 30 ελικόπτερα επίθεσης «Black Hawk» τοποθετήθηκαν στο Αεροδρόμιο Δημόκριτος στην Αλεξανδρούπολη.

Αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να παρακάμψουν τα Στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου, δημιουργώντας διασύνδεση μεταξύ των βάσεών τους στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, γράφει χαρακτηριστικά η τουρκική Γενί Ακίτ.”

Η Ελλάδα έχει διαθέσει βάσεις στις ΗΠΑ σε απαγορευμένες περιοχές κατά της Τουρκίας, στόχος τους είναι παρακάμψουν τα Στενά.

Οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να παρακάμψουν τα Στενά συνδέοντας τις βάσεις τους από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία από εδώ.

Συμπληρώνει το δημοσίευμα που αναφέρεται επίσης ότι τα ελικόπτερα που θα χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο ως βάση για την περίοδο Φεβρουαρίου-Αυγούστου.

«Ο διευθυντής του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης των ΗΠΑ, Ζαντανίδης, ανακοίνωσε ότι είχε ζητήσει υπόστεγο, γραφείο και διοικητικούς χώρους για τους Αμερικανούς διοικητές».

Οι Τούρκοι της ahaber.com ανεβάζουν πιο ψηλά τη δήλωση του διευθυντή του Αεροδρομίου Δημόκριτος, Στέλιου Ζαντανίδη, σύμφωνα με την οποία «περισσότερα από 30 ελικόπτερα επίθεσης «Black Hawk» των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο Δημόκριτος ως βάση».

“Η Ελλάδα, η οποία κατέλαβε 18 από τα νησιά έδωσε τώρα μια βάση στις ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, η οποία θα έπρεπε να είναι χωρίς στρατιώτες σύμφωνα με την Ειρηνευτική Συμφωνία της Λωζάνης.

Σύμφωνα με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, η Αλεξανδρούπολη είναι μια περιοχή όπου δεν πρέπει να υπάρχουν στρατιώτες. Τα ελικόπτερα Skorsky του 101ου αερομεταφερόμενου τμήματος των ΗΠΑ, στρατιωτικά οχήματα και πυρομαχικά μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη.”

Έχουν φαντασία οι Τούρκοι αλλά είναι επίμονοι καθώς συνεχώς ανοίγουν θέματα και ζητήματα στα πλαίσια της θεώρησής τους (όπως φάνηκε και στον 61ο κύκλο διευρηνητικών επαφών) για συνολική αντιμετώπιση των ελληνοτουρκικών.

Και εκεί στοχεύουν μάλιστα αποφασίζοντας να εμπλέξουν τους Αμερικανούς οι οποίοι δια μέσω του νέου ΥΠΕξ είχαν πει “Η Τουρκία είναι σύμμαχος, ο οποίος όμως σε πολλά ζητήματα (…) δεν συμπεριφέρεται όπως θα έπρεπε να συμπεριφέρεται ένας σύμμαχος”.

Η σύγκρουση σχετικά με τους S-400 θεωρείται η κυριότερη πρόκληση για τη διμερή σχέση το τελευταίο διάστημα, αλλά η αλλαγή της αμερικανικής ηγεσίας που ήδη φάνηκε στο μέτωπο της Συρίας όπου η Ουάσιγκτον επιθυμεί την επανεμπλοκή αλλά και της προσπάθειας για συμφωνία με το Ιράν που ζητά ο Τ.Μπαίντεν ίσως δείχνει ότι ζητήματα όπως τα ελληνοτουρκικά διμερή έρθουν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην αμερικανική θέληση αλλαγής πορείας στην Μέση Ανατολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το παζάρι άλλωστε είναι στο αίμα των Τούρκων…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.