Φτιάχνουν κλίμα για Έβρο οι Τούρκοι – Σφοδρή επίθεση από Άγκυρα: «Οι ελληνικές αρχές ξυλοκοπούν πρόσφυγες»!

Φτιάχνουν  κλίμα για Έβρο οι Τούρκοι – Σφοδρή επίθεση από  Άγκυρα: «Οι ελληνικές αρχές ξυλοκοπούν  πρόσφυγες»!

Σε σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας, την ώρα που η Αθήνα αναμένει από την Τουρκία τις ημερομηνίες για το νέο γύρο των “διερευνητικών” επαφών προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επικαλούμενο υποθετικούς ξυλοδαρμούς παράνομων μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν τον Έβρο.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μάλιστα αναφέρεται σε δύο «συμβάντα» όπως τα αποκαλεί που συνέβησαν στις 23 & 24 Φεβρουαρίου 2021, με μετανάστες και «πρόσφυγες» μεταξύ των οποίων φυσικά περιλαμβάνονται πάντα παιδιά και γυναίκες.

Όλα αυτά την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εμφανίζεται αποφασισμένος να μην «πέσει στην παγίδα» της Τουρκίας και να προχωρήσει σε διάλογο, ότι και να κάνουν οι Τούρκοι!

Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο οι… «πρόσφυγες» εδάρησαν από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας και αφού τους έκλεψαν τηλέφωνα, χρήματα πολύτιμα αντικείμενα και παπούτσια, τους εγκατέλειψαν στο θάνατο σε νησίδα στη μέση του ποταμού Έβρου.

Στο περιστατικό που, πάντα σύμφωνα με την Άγκυρα συνέβη στις 23 Φεβρουαρίου συνοριακές μονάδες της Τουρκίας έσωσαν από το θάνατο 22 μετανάστες και «πρόσφυγες» ενώ στις 24 Φεβρουαρίου 29 μετανάστες και «πρόσφυγες.»

Ως αποτέλεσμα των συνεντεύξεων με τα άτομα που επαναπροωθήθηκαν, εντοπίστηκε ότι κάποιοι εξ αυτών είναι αλλοδαποί οι οποίοι μέσω Σερβίας και Βουλγαρίας έφτασαν στην Ελλάδα και επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2021 ομάδα 13 Αφγανών «προσφύγων» (δεν είναι πρόσφυγες καθώς το Αφγανιστάν είναι ασφαλής χώρα) με δικαιολογία την διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό, οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας τους έβγαλαν από το στρατόπεδο προσφύγων στη Μυτιλήνη και αφού τους έδειραν και τους πήραν πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα τους επαναπροώθησαν προς τη χώρα μας.

«Οι επαναπροωθήσεις και τα άνευ δικαίου μέτρα που έχουν καταστεί μία συστηματική πολιτική της Ελλάδας (ενώ σε κάποια περιστατικά μετείχε και η FRONTEX) συνεχίζονται επί χρόνια. Στα τελευταία τέσσερα χρόνια περισσότεροι από 80.000 πρόσφυγες επαναπροωθήθηκαν προς τη χώρα μας.» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο για να καταλήξει:

«Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και όλα τα στοιχεία τα οποία μετέχουν στις επαναπροωθήσεις, να τερματίσουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις δράσεις που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις επαναπροώθησεις που απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της ΕΕ και τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλούμε επίσης την ΕΕ με βάση την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να παρακολουθήσει την εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ και του χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ στα κράτη-μέλη της.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.