ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Άγκυρα δεν απαντά στα «παρακάλια» της Αθήνας για διερευνητικές – Βλέπει πρόωρη πτώση της κυβέρνησης;

Η Άγκυρα δεν απαντά στα «παρακάλια» της Αθήνας για διερευνητικές – Βλέπει πρόωρη πτώση της κυβέρνησης;

Η Άγκυρα συνεχίζει να αγνοεί τα «παρακάλια» της Αθήνας για συνέχιση των διερευνητικών, καθώς δεν έχει απαντήσει στις συνεχόμενες προτάσεις της ελληνικής πλευράς για πιθανές ημερομηνίες συνάντησης στην Αθήνα μέσα στον Μάρτιο.

Όπως κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στο πλαίσιο της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών την Παρασκευή, η Ελλάδα τηρεί στάση αναμονής στο συγκεκριμένο ζήτημα, παραδεχόμενος ουσιαστικά πως αυτή τη στιγμή οι διερευνητικές επαφές βρίσκονται στον αέρα.

Παράλληλα, η χώρα μας περιμένει την έκθεση για την Τουρκία του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η Ελλάδα έχει ζητήσει να καταγραφούν στην έκθεση Μπορέλ όλες οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η χώρα μας ζητά, μεταξύ άλλων, να υπάρξει και η προοπτική λήψης μέτρων αν η Τουρκία συνεχίσει την παραβατικότητα της.

Υπάρχουν πολλές ερμηνείες για αυτή την τουρκική στάση στο θέμα των διερευνητικών. Η πρώτη είναι να πρόκειται για τουρκικούς τακτικισμούς θέλοντας να δείξουν ποιος έχει το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση, κάνοντας πρώτα επίδειξη δύναμης με το Τσεσμέ και τις ασκήσεις στο Αιγαίο.

Μία άλλη ερμηνεία, είναι η τουρκική πλευρά να θεωρεί πως η ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή στερείται της απαραίτητης αξιοπιστίας αλλά και του πολιτικού κεφαλαίου να διαπραγματευτεί μαζί της.

Με λίγα λόγια θεωρούν πως επίκειται η πτώση της και πως ό,τι και να συζητήσουν αυτή τη στιγμή δεν θα έχει καμία σημασία και πως προτιμότερο να συνεχίσουν τις διερευνητικές με νέα κυβέρνηση.

Αυτό λέει πολλά και για τις πραγματικές δημοσκοπήσεις οι οποίες αυτή τη στιγμή δείχνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται πάρα πολύ κοντά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.