ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πού πάμε; – Η Τουρκία απογειώνεται γεωστρατηγικά και η Ελλάδα εξαφανίζεται: Ούτε στην διάσκεψη για Λιβύη κληθήκαμε!

Πού πάμε; – Η Τουρκία απογειώνεται γεωστρατηγικά και η Ελλάδα εξαφανίζεται: Ούτε στην διάσκεψη για Λιβύη κληθήκαμε!

Η Τουρκία απλώνεται και στην Υποσαχάρια Αφρική μετά την «κατάκτηση» της Λιβύης και την ισχυρή παρουσία της στην Ανατολική Αφρική: Ο υπουργός Εξωτερικών του Τόγκο, Ρόμπερτ Ντισέ σε συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου, μετά την επιστροφή του δεύτερου από την Ελλάδα, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έπλεξε το εγκώμιο της Τουρκίας.

Δυστυχώς για την Ελλάδα, ειδικά η Γερμανία, η οποία ουσιαστικά έχει τον έλεγχο της ΕΕ, συνεχώς καταφέρνει πισώπλατα κτυπήματα στην αποικία «Ελλάδα»:

Η Γερμανία και τα Ηνωμένα Έθνη διοργανώνουν διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο στις 23 Ιουνίου, και καλούν τους πάντες και πρώτους απ’όλους τους Τούρκους, αλλά όχι την Ελλάδα!

Η συνάντηση, η οποία ανακοινώθηκε χθες Τρίτη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. Κλήθηκαν να συμμετάσχουν τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Τουρκία, η Ιταλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τον Απρίλιο του 2019, ο διοικητής με έδρα την Ανατολή Χ.Χαφτάρ και οι δυνάμεις του, υποστηριζόμενοι από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά όχι της Ελλάδας, ξεκίνησαν μια επίθεση για να προσπαθήσουν να καταλάβουν την Τρίπολη.

Η 14μηνη εκστρατεία του κατέρρευσε αφού η Τουρκία ενίσχυσε τη στρατιωτική της υποστήριξη στην κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ με εκατοντάδες στρατεύματα και χιλιάδες Σύρους μισθοφόρους.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στο Βερολίνο καλούνται η Τουρκία και όχι οι όμορες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος, το Σουδάν, το Τσάντ, ο Νίγηρας, η Αλγερία, η Τυνησία.

Πρακτικά καλούνται αυτοί που το Βερολίνο θεωρεί ως «μεγάλες δυνάμεις». Μία ακόμα «καρπαζιά» στην Αθήνα η οποία αμίλητη την κατάπιε, αφού προφανώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Το γεωπολιτικό εκτόπισμα της χώρας, δυστυχώς είναι μηδενικό και η αδυναμία να αντιδράσει ακόμα και σε αυτά που την θίγουν προφανής, ειδικά όταν οι δανειστές και ειδικά ο επικεφαλής των δανειστών η Γερμανία έχουν διάφορη γνώμη.

Και βέβαια τα περί κατάργησης του «παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου» είναι προς λαϊκή κατανάλωση. Αυτά καταργούνται με τα όπλα, όπως με τα όπλα η Τουρκία κατάφερε και απέσπασε την λιβυκή υπογραφή της συμφωνίας που έκοψε στα δύο την ελληνική ΑΟΖ.

Σε ότι αορά την επίσκεψη του Τογκολέζου Ρόμπερτ Ντισέ και την κάθοδο της Τουρκίας στην Υποσαχάρια Αφρική (η Αφρική θα γίνει παγκόσμιο κέντρο επενδύσεων την επόμενη δεκαετία): «’Όταν κοιτάζουμε την Τουρκία, είναι σαν να μην έχουμε ζήσει ποτέ τα ζητήματα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Σας συγχαίρω πάρα πολύ. Η Τουρκία έχει μια μεγάλη εμπειρία. Ο διάλογος είναι το κλειδί εδώ. Αυτό είναι σημαντικό, μπορούμε να το επιτύχουμε με την υποστήριξη της Τουρκίας.

Ελπίζω ότι από κοινού να επιτύχουμε σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή Σαχέλ (σ.σ.: Υποσαχάρια Αφρική» και μαζί θα προωθήσουμε αυτό το όραμα.

Όπως γνωρίζετε, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Ίσως να μην σχετίζονται άμεσα με το Τόγκο, αλλά οι γείτονές μας γύρω μας έχουν τέτοια προβλήματα». είπε.

Ο Ρόμπερτ Ντισέ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη φιλοξενία της Τουρκίας στον ίδιο και την αντιπροσωπεία του και είπε ότι συναντήθηκε με Τογκολέζους που ζουν στην Τουρκία, οι οποίοι τον πληροφόρησαν ότι «περνάνε καλά στη χώρα»!

Ο Τογκολέζος ευχαρίστησε για το σχολείο που χρηματοδότησε η τουρκική κυβέρνηση και ανακοίνωσε ότι «οι μαθητές του σχολείου υπό την υποστήριξη της Τουρκίας και του Ιδρύματος Maarif, θα λάβουν εξαιρετική εκπαίδευση όταν ανοίξουν τα σχολεία το επόμενο έτος».

Ο Ρόμπερτ Ντισέ δήλωσε ότι το Τόγκο θα ανοίξει πρεσβεία στην Άγκυρα και είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επίσης τον φίλο μου Μεβλούτ, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που κρατά το λόγο του. Όταν έφυγε από τη Λομέ, έκανε την υπόσχεσή του τον Ιούλιο και την κράτησε. Ομοίως, όπως βλέπετε, κάναμε αμοιβαίες δεσμεύσεις και υποσχεθήκαμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας».

Ουσιαστικά η Τουρκία κάνει «σφήνα» και στην γαλλική σφαίρα επιρροής καθώς από το 2014, η Γαλλία διεξάγει την επιχείρηση “Barkhane” στο Σαχέλ με 5.100 στρατιώτες, μαζί με εσθονικές και δανικές στρατιωτικές δυνάμεις και με υποστήριξη από τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τσεχική Δημοκρατία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ομάδα G5 Σαχέλ, την οποία συναπαρτίζουν η Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι, η Μαυριτανία, ο Νίγηρας και το Τσαντ, ιδρύθηκε το 2014, διαθέτει δύναμη 5.000 στρατιωτών και βασίζεται στη στήριξη των ψηφισμάτων 2359 και 2391 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Εδώ έχουμε αυτό που λέμε «μεγάλο παιχνίδι» από την Άγκυρα.

Όσο και να «πονάει» τους Έλληνες το γεγονός ότι η κύρια απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας και της συνέχειας του ελληνικού Έθνους καθημερινά ενδυναμώνεται, τόσο θα πρέπει να τους προβληματίσει το γεγονός ότι επιτράπηκε η γεωστρατηγική έκλειψη της χώρας από τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες, με την εκλογή απίθανων κυβερνήσεων από το 2009 και μετά, που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.