ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δήμαρχος Σμύρνης για το πάρτι μέσα σε ορθόδοξη εκκλησία: «Λυπούμαστε που πληγώσαμε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα»

ΥΠΕΞ: «Καταδικάζουμε τη διοργάνωση πάρτι εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη»

Δήμαρχος Σμύρνης για το πάρτι μέσα σε ορθόδοξη εκκλησία: «Λυπούμαστε που πληγώσαμε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα»

Ο δήμαρχος της Σμύρνης, εξέδωσε ανακοίνωσε για το πάρτι με ηλεκτρονική μουσική που διοργανώθηκε μέσα σε ιστορική ορθόδοξη εκκλησία, τονίζοντας πως «λυπούμαστε που πληγώσαμε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα».

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής (7.7.2023) μέσα στην εκκλησία του Αγίου Βουκόλου έγινε ένα μεγάλο πάρτι με ηλεκτρονική μουσική προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής κοινότητας αλλά και του κυβερνώντος κόμματος.

Το πάρτι έγινε αφού πρώτα είχε παραχωρηθεί η ειδική άδεια από τον Δήμος Σμύρνης.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ερντογάν κάλεσε τον Δήμο της Σμύρνης και τους διαχειριστές του ναού να ζητήσουν συγγνώμη.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος ανέλαβε την πλήρη ευθύνης λέγοντας πως «λυπούμαστε εξαιρετικά που η εκδήλωση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με εμάς, πλήγωσε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα».

Τέλος, σημειώνεται πως ο Δήμος Σμύρνης συγκαταλέγει την ελληνική εκκλησία του Αγίου Βουκόλου στα «Πολιτιστικά Κέντρα», στο οποία μπορούν να διοργανώνονται εκδηλώσεις και πάρτι.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ έκανε λόγο για προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διοργάνωση πάρτι με ηλεκτρονική μουσική εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις τουρκικές Αρχές ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Η διοργάνωση πάρτι συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας», επισημαίνει.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.