H Tουρκία πήρε επίσημα τον έλεγχο της λιβυκής ΑΟΖ και περικυκλώνει ασφυκτικά την Ελλάδα! (upd)

Η Τουρκία... «ενοικιάζει» την λιβυκή ΑΟΖ

H Tουρκία πήρε επίσημα τον έλεγχο της λιβυκής ΑΟΖ και περικυκλώνει ασφυκτικά την Ελλάδα! (upd)

(Aνανέωση – Αρχικεό δημοσίευμα 21.00): Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που απαιτεί άμεση και δυναμική απάντηση από την Ελλάδα σημειώνεται στην Λιβύη, όπου η Τουρκία, μισθώνει την λιβυκή ΑΟΖ και αποκτά κυριαρχικά δικαιώματα και απόλυτο έλεγχο, περικυκλώνοντας την Ελλάδα από τα νότια, μέχρι και το ύψος των Επτανήσων!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μ.Τσαβούσογλου, εν μέσω πλήρους μυστικότητας μέχρι τώρα, επισκέπτεται την Τρίπολη για να υπογράψει την σχετική συμφωνία μίσθωσης της λιβυκής ΑΟΖ στην Άγκυρα και στις τουρκικές εταιρείες!

Αφού η ελληνική κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν αντέδρασε ούτε τον Δεκέμβριο του 2019 στην πειρατική ανακήρυξη των ΑΟΖ Τουρκίας και Λιβύης, που προσέφερε στην Τρίπολη κυριολεκτικά σωσίβιο διάσωσης με όπλα και στρατεύματα, καθώς τα στρατεύματα της Βεγγάζης και του στρατηγού Χ.Χαφτάρ είχαν φτάσει στα προάστια της Τρίπολης, ήρθε το μοιραίο 2020: Η Τουρκία στέλνει το ερευνητικό  πλοίο Oruc Reis συνοδευόμενο από τον μισό τουρκικό στόλο στο νότιο Αιγαίο, το οποίο κάνει έρευνες ανενόχλητο επί 3,5 μήνες!

Αν δεν αντιδράσει σήμερα η Ελλάδα αμφισβητώντας στην πράξη τις υπογραφές του 2019, το de facto του 2020 και τη νυν μίσθωση, επιδιώκοντας ευθέως την ανατροπή του καθεστώτος της Τρίπολης και την νίκη επί του πεδίου της μάχης της Τουρκίας, τότε οι ευθύνες της για την περικύκλωση του ελλαδικού κράτους θα είναι ιστορικές.

Η εξέλιξη είναι αντίστοιχη με την κύκλωση της Κωνσταντινούπολης στις αρχές του 15ου αιώνα που οδήγησαν στην άλωση του 1453.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν ΕΕ και ΗΠΑ. Θα επιτρέψουν την περικύκλωση της Ελλάδας;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.