ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γ.Γεραπετρίτης – Χ.Φιντάν: «Συνεχίζεται η συνεργασία για περιορισμό των παράνομων μεταναστών σε Έβρο και Αιγαίο»

Η επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Άγκυρα προγραμματίζεται για τα μέσα Μαΐου

Γ.Γεραπετρίτης – Χ.Φιντάν: «Συνεχίζεται η συνεργασία για περιορισμό των παράνομων μεταναστών σε Έβρο και Αιγαίο»

Στο πλαίσιο της διατήρησης θετικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, έλαβε χώρα συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Τούρκο αντίστοιχό του, Χακάν Φιντάν, στα πλαίσια του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις 3 Απριλίου στις Βρυξέλλες.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι κατά την περίπου μίας ώρας συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την προγραμματισμένη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα τον Μάιο, καθώς και θέματα διμερούς συνεργασίας στο πλαίσιο της “θετικής ατζέντας” και του πολιτικού διαλόγου.

Επιπλέον, συζητήθηκε η επιτυχής έναρξη της διαδικασίας χορήγησης θεώρησης τοπικής ισχύος για τους Τούρκους πολίτες σε δέκα ελληνικά νησιά, με την ομαλή εφαρμογή του σχεδίου να έχει ξεκινήσει ήδη σε πέντε νησιά του Αιγαίου και τα υπόλοιπα πέντε να ακολουθούν στις επόμενες εβδομάδες.

Συμφωνήθηκε επίσης η συνέχιση της συνεργασίας για τη συγκράτηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και το Αιγαίο.

Οι πηγές επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών στην Τουρκία δεν αναμένεται να επηρεάσουν το πρόγραμμα συνεργασίας με την Ελλάδα.

Ο επόμενος γύρος μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου στην Αθήνα, ενώ στις 26 Απριλίου θα λάβουν χώρα συζητήσεις για τη θετική ατζέντα στην Κωνσταντινούπολη.

Μια συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών προβλέπεται για τα μέσα Μαΐου στην Άγκυρα, με την πιθανότητα πρόσθετης συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών για την προετοιμασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά το Κυπριακό, οι πηγές τονίζουν την ελληνική βούληση για εξάντληση κάθε δυνατότητας εποικοδομητικών συνομιλιών, μετά το διορισμό της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.