ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Άγκυρα βρήκε αφορμή από τα εγκληματικά λάθη στα TOMA ΒΜΡ-1 και έκαναν διάβημα για την μεταφορά των ελαφρών M-1117

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη και του επέδωσε διάβημα για τα «αμερικανικά τεθωρακισμένα» σε ελληνικά νησιά

Η Άγκυρα βρήκε αφορμή από τα εγκληματικά λάθη στα TOMA ΒΜΡ-1 και έκαναν διάβημα για την μεταφορά των ελαφρών M-1117

«Πάσα» από τα τα εγκληματικά λάθη στα TOMA ΒΜΡ-1  πήρε η Τουρκία και έκανε διάβημα για τα την μεταφορά των ελαφρών M-1117.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη Χριστόδουλο Λάζαρη και του επέδωσε διάβημα, για τα «αμερικανικά τεθωρακισμένα» σε ελληνικά νησιά.

Ειδικότερα, η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε ενώπιον της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών για την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων στη Λέσβο και τη Χίο.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, ζητήθηκε να σταματήσουν οι συγκεκριμένες «προκλήσεις».

Υπενθυμίζεται πως χθες Κυριακή (25/9), τα τουρκικά MME μετέδωσαν φωτογραφίες που κατέγραψαν drones πάνω από τα συγκεκριμένα ελληνικά νησιά, υποστηρίζοντας πως οι ΗΠΑ επιχειρούν να δημιουργήσουν έναν κλοιό γύρω από την Τουρκία, με «όχημα» την Ελλάδα.

Ανέφεραν μάλιστα πως τα συγκεκριμένα τεθωρακισμένα που φωτογραφήθηκαν, ήταν «πανομοιότυπα με αυτά που αποβιβάστηκαν από αμερικανικά πλοία στην Αλεξανδρούπολη».

Απαντώντας στο διάβημα, η ελληνική πλευρά απέρριψε εν τω συνόλω τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Έλληνας Πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Το λάθος της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας να αποσύρουν τα BMP-1 από τα νησιά του Αιγαίου και να τα αντικαταστήσουν με τροχοφόρα αναγνωριστικά Μ1117, είναι το λιγότερο εγκληματικό όπως αναφέρθηκε εκτενώς το pronews.gr σε άρθρο του.

Η απόσυρση των BMP-1 ήδη έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην άμυνα των νησιών σε ό,τι αφορά τις αντι-αποβατικές επιχειρήσεις.

Καταρχάς δεν ισχύει το αφήγημα ότι θα αντικατασταθούν τα ΒΜΡ-1 από γερμανικά Marder, καθώς αυτά θα πάνε στον Έβρο και στα νησιά στέλνουν αναγνωριστικά M1777 που δεν είναι εξοπλισμένα για αντι-αποβατικές επιχειρήσεις και δεν είναι ΤΟΜΠ για να μπορούν να μεταφέρουν μία ομάδας μάχης Πεζικού ενώ ο οπλισμός τους είναι στην καλύτερη περίπτωσή ένα αυτόματο βομβιδοβόλο των 40 χλμ!

Το συγκεκριμένο είναι για συγκεντρώσεις Πεζικού και όχι για αντι-αποβατική χρήση.

Τα Μarder ποτέ η Γερμανία δεν θα επέτρεπε να αναπτυχθούν στα νησιά, καθώς η Γερμανία θεωρεί τα ελληνικά νησιά ως «αποστρατιωτικοποιημένα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεπώς το κενό στα νησιά δεν έχει αναπληρωθεί και δεν μπορεί να συγκριθεί το θωρακισμένο «αυτοκίνητο» M1117 με το ερπυστριοφόρο που έχει πυροβόλο των 73 χλστ. και το συζυγές των 7,62 και το οποίο εξαπέλυε κατευθυνόμενα βλήματα-ρουκέτες με φονική ακτίνα 4,5 χλμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.