ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Και ο Ηλίας Μαμαλάκης παίρνει θέση για τη «διένεξη» Ελλάδας – Τουρκίας για το κοκορέτσι (βίντεο)

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα ήταν η απάντηση του γνωστού σεφ

Και ο Ηλίας Μαμαλάκης παίρνει θέση για τη «διένεξη» Ελλάδας – Τουρκίας για το κοκορέτσι (βίντεο)

Ο γνωστός σεφ έδωσε την απάντηση για την «πατρότητα» του εδέσματος.

«Το κοκορέτσι είναι βαλκανικό προϊόν, απ’ εκεί ξεκίνησε και υιοθετήθηκε πολύ νωρίς, τον 19ο αιώνα και από τους Έλληνες και από τους Τούρκους. Έχουμε μαρτυρίες ότι ο Καραϊσκάκης ήταν μάστορας του σπληνάντερου και στο κοκορέτσι. Μιλάμε για κάτι που ξεκινά από το 1800. Το τούρκικο κοκορέτσι με το ελληνικό κοκορέτσι δεν έχουν καμιά σχέση.

Οι Τούρκοι κάνουν το κοκορέτσι χωρίς έντερο, κόβουν μια φέτα αφού ψηθεί (δεν το ψήνουν σε φούρνους, το βάζουν σε καυτά πιθάρια), τη ψιλοκόβουν και την ανακατεύουν με μια κόκκινη πιπεριά και την κάνουν σάντουιτς», είπε.

«Είναι πολύ μεγάλες διαφορές των δυο πιάτων.Έχουμε πολύ σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσουμε μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Τουρκίας. Παρόμοιες διενέξεις σημείωσε ο κ.Μαμαλάκης έγιναν και για το ιμάμ και για το τζατζίκι», συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο

Η κυπριακή κουζίνα

Μιλώντας για την κυπριακή κουζίνα, ο γνωστός σεφ μίλησε με τα καλύτερα λόγια λέγοντας πως το παραδοσιακό κυπριακό φαγητό, ειδικά το κρέας, είναι μοναδικό.

“Δεν έχω δει πουθενά στην Ελλάδα σούβλα όπως την κυπριακή και γιαούρτι. Θα πω όμως ότι κακοποιείτε πολύ το ψάρι!”

Κληθείς να διαλέξει τρία προϊόντα της κυπριακής γαστρονομίας, είπε ότι στην κατηγορία των ποτών θα έβαζε οπωσδήποτε τη ζιβανία και τη μπίρα (την παλιά της ΚΕΟ ας πούμε).

“Αναφορικά με το φαγητό θα έβαζε τη σούβλα, το ελιόψωμο, τα αμπελοπούλια.. έχω πολύ καιρό να φάω όμως”, είπε ο γνωστός σεφ όταν του υποδείχθηκε ότι πλέον είναι παράνομα από την ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Επίσης μου αρέσει πολύ το πλιγούρι όπως το φτιάχνετε. Εγώ προτιμώ την παραδοσιακή κουζίνα στην Κύπρο παρά την έντεχνη!», είπε κλείνοντας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.