ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου: «Προσπαθείτε να τα δείξετε ως δικά σας»

«Η Ελλάδα έχει εξοπλίσει 19 νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς»

Ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου: «Προσπαθείτε να τα δείξετε ως δικά σας»

Ο Αρχηγός του Ναυτικού της Τουρκίας, ναύαρχος Ερτζιουμέντ Τατλίογλου, με μια προκλητική ομιλία αμφισβήτησε τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίου και αναφέρθηκε εκ νέου στην αποστρατικοποίηση. 

Μιλώντας σε εκδήλωση του τουρκικού Ναυτικού ο Τατλίογλου δήλωσε: «Η περίοδος που η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν πιο ισχυρή, ήταν όταν το Ναυτικό μας ήταν το ισχυρότερη. Καθώς η Οθωμανική Αυτοκρατορία μείωσε την σημασία που έδινε στην θάλασσα και τους ναυτικούς, άρχισαν οι εδαφικές απώλειες.

Επειδή το Ναυτικό ήταν αδύναμο, τα νησιά μας στο Αιγαίο κατακτήθηκαν από την Ελλάδα χωρίς να ρίξει ούτε μια σφαίρα.

Η Ελλάδα όμως δεν αρκείται σε αυτά. Τα μέρη που δείχνουν ως δικά τους στους χάρτες τους περιλαμβάνουν και τις περιοχές μας» συνέχισε.

Αμφισβητώντας εκ νέου την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, ο Τούρκος ναύαρχος είπε:

«Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν 8 κύρια προβλήματα με την Ελλάδα. Επτά από αυτά αφορούν εμάς. Αφορούν το Ναυτικό. Γίνονται προσπάθειες για την επίλυσή τους. Αντί όμως να τα λύσει, η Ελλάδα προβαίνει συνεχώς σε ενέργειες που κλιμακώνουν τις εντάσεις. 

Υπάρχουν 23 νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς. Έχουν στρατικοποιήσει 19 από αυτά. Έχουμε νησιά και βράχους, των οποίων η κυριαρχία και η ιδιοκτησία δεν είναι προσδιορισμένη. Προσπαθούν να τα δείξουν ως δικά τους οργανώνοντας επισκέψεις κυβερνητικών αξιωματούχων και αξιωματικών».

«Η Ελλάδα αύξησε τα χωρικά της ύδατα στα δυτικά σε 12 μίλια το 2020. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς την Τουρκία. «Αν βρω την ευκαιρία, θα τα αυξήσω στα 12 μίλια και στο Αιγαίο». Προσπαθεί να διεκδικήσει τα νησιά και τους βράχους στο Αιγαίο με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνοπτικά, στόχος της Ελλάδας είναι να αναλάβει το ρόλο της περιφερειακής ηγεσίας» πρόσθεσε ο Τούρκος Α/ΓΕΝ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.