ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε την κατασκευή νέου αεροπλανοφόρου!

«Είμαστε άξιοι διάδοχοι του Μπαρμπαρόσα»

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε την κατασκευή νέου αεροπλανοφόρου!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε σε συνέντευξή του την κατασκευή ενός ακόμα αεροπλανοφόρου, το οποίο είπε πως θα είναι διπλάσιο από το πρώτο που απέκτησε η χώρα πριν λίγο καιρό.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι το νέο αεροπλανοφόρο θα δείξει την δύναμη της χώρας στις θάλασσες και επισήμανε ότι οι Τούρκοι θα δείξουν ότι είναι άξιοι διάδοχοι του πειρατή Μπαρμπαρόσα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε αρχικά για το νέο αεροπλανοφόρο και τόνισε ότι ακόμα δεν ξέρει αν η χώρα θα το κατασκευάσει μαζί με τους Ισπανούς, όπως είχε κάνει με το προηγούμενο τέτοιο σκάφος.

Χαρακτηριστικά, ο Ερντογάν είπε:

«Το πλοίο Αnadolu διαθέτει 1.300 άτομα προσωπικό. Και με τα 1.300 άτομα και θα ανοιχτεί στις γαλάζιες θάλασσες στη Μεσόγειο και θα δείξει την δύναμη του Τούρκου. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Έχω συνομιλίες με τους Ισπανούς, ξέρετε αυτό το πλοίο το ναυπηγήσαμε μαζί με τους Ισπανούς. Συνομιλώ και με τους Άγγλους για να ναυπηγήσουμε το διπλάσιο αυτού του πλοίου. Δηλαδή το αεροπλανοφόρο μας θα το μεγεθύνουμε περισσότερο καθώς πρέπει να αυξήσουμε την ισχύ μας στις θάλασσες. Με τη βοήθεια του Θεού οι απόγονοι του Μπαρμπαρόσα θα δείξουν πως είναι άξιοι διάδοχοι του Μπαρμπαρόσα».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε την αναφορά στο νέο αεροπλανοφόρο Anadolu, αλλά αποκάλυψε και το πλάνο του για ναυπήγηση μη επανδρωμένων υποβρυχίων, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία με τους Βρετανούς.

«Όλο το σκαρί του Anadolu ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία της Τουρκίας. Σήμερα τα ναυπηγεία της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν φτάσει σε σημαντικό σημείο. Σήμερα έρχονται από την Αμερική και από το Πακιστάν για να ναυπηγήσουν φρεγάτες. Όπως κάποιοι άλλοι που λένε “μήπως μπορούμε να ναυπηγήσουμε στην Τουρκία κάποιο αεροπλανοφόρο”», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας

«Κάποιοι άλλοι εξετάζουν τη ναυπήγηση υποβρυχίων. Όπως η Αγγλία θέλει να συνεργαστούμε στη ναυπήγηση υποβρυχίων. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Εμείς στο ζήτημα των υποβρυχίων κάνουμε και άλλο ένα βήμα. Φτάνουμε στο σημείο που θα ναυπηγήσουμε μη επανδρωμένο υποβρύχιο. Η τεχνολογία συνέχεια ανανεώνει τον εαυτό της», κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μεταξύ Τούρκοι αναλυτές χαρακτηρίζουν ως μπαξίσι το «πράσινο φως» των ΗΠΑ στην Τουρκία για τα κιτ επικοινωνίας των F-16. Από την άλλη τονίζουν ότι το σημαντικό πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των μαχητικών έχει μείνει παγωμένο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη για το πακέτο της αγοράς των 40 F-16 και των εκσυγχρονισμό των υπολοίπων. Υπάρχει μια ανεπίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Εξωτερικών προς το Κογκρέσο. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Κι αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει θετικό κλίμα. Αυτό είναι ένα μπαξίσι ένα δώρο γιορτής των ΗΠΑ στην Τουρκία επειδή ενέκρινε την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ» αναφέρουν οι αναλυτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.