«Δεν μπορούμε να παραδώσουμε τους πρόσφυγες στους δολοφόνους»

Σε παραλήρημα άνευ προηγουμένου κατά της Ελλάδας προέβη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ παρομοιάζοντας την Ελλάδα με τη Συρία και κατηγορώντας την χώρα μας για δολοφονίες μεταναστών.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό είπε πως αυτή την στιγμή υπάρχουν «δύο λόγοι που πεθαίνουν μετανάστες και παιδιά στη Μεσόγειο. Η Συρία του Άσαντ και η Ελλάδα».

Συνεχίζοντας δε και απαντώντας στην εγχώρια κριτική για τους αριθμούς των μεταναστών στην Τουρκία, ο Τσελίκ σημείωσε πως «δεν μπορούμε να παραδώσουμε τους πρόσφυγες στους δολοφόνους».

Ο Ομέρ Τσελίκ  στην τοποθέτησή του επιτέθηκε κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου λέγοντας πως συμπάσχει περισσότερο με τον Μπασάρ αλ Άσαντ παρά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ στην συνέχεια μίλησε για την «Γαλάζια Πατρίδα» και τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο κατηγορώντας την αντιπολίτευση πως δήλωσε ότι «η αναζήτηση της γαλάζιας πατρίδας είναι μαξιμαλιστική συμπεριφορά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους πεθαίνουν παιδιά στη Μεσόγειο: ο ένας είναι η διοίκηση του Άσαντ και ο άλλος η Ελλάδα, που βυθίζει τις βάρκες στις οποίες είναι τα παιδιά», είπε.