ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκληραίνει τη στάση με την Αθήνα η Τουρκία: Υπέρμαχος της «Γαλάζιας Πατρίδας» ο νέος Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα

Η Τουρκία ανακοίνωσε τους διορισμούς νέων πρεσβευτών

Σκληραίνει τη στάση με την Αθήνα η Τουρκία: Υπέρμαχος της «Γαλάζιας Πατρίδας» ο νέος Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα

Τους διορισμούς νέων πρεσβευτών και μόνιμων αντιπροσώπων στις αποστολές της Τουρκίας στο εξωτερικό, ανακοίνωσε σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με όσα ανέφεραν διπλωματικές πηγές της Άγκυρας.

Από τους διορισμούς, ξεχωρίζει αυτός του Τσαγατάι Ερτζιγές, στη θέση του νέου πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα.

Ο Τ.Ερτζιγές είναι πρώην γενικός διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων και Ναυτιλίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο εντάχθηκε από το 1988, εντασσόμενος από την αρχή στο τμήμα που επικεντρωνόταν στα ελληνοτουρκικά.

Έχει συμμετάσχει και στις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα προβλήματα στο Αιγαίο και υπήρξε μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για το Κυπριακό το 2004, ενώ έχει υιοθετήσει την πολιτική της Άγκυρας για τη «Γαλάζια Πατρίδα». Από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Απρίλιο του 2018 αποτέλεσε πρεσβευτή της Άγκυρας στη Βηρυτό.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ, ο Μ.Τσαβούσογλου διόρισε τον Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ νέο πρέσβη της Τουρκίας στο Τελ Αβίβ. Θυμίζεται πως τον Αύγουστο, η Τουρκία και το Ισραήλ συμφώνησαν να αποκαταστήσουν πλήρεις διπλωματικές σχέσεις και να διορίσουν εκ νέου πρεσβευτές και γενικούς προξένους μετά από τετραετή διακοπή.

Επιπλέον, ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ ορίστηκε νέος μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμακτσί, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής για θέματα ΕΕ στο υπουργείο, ορίστηκε νέος μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο Λεβέντ Γκουμρουκτσού, ο οποίος είναι επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμερικής, ορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ, όπως και ο πρέσβης Νουρντάν Μπαϊρακτάρ Γκολντέρ, ο οποίος ορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.