ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνελήφθη Τούρκος συγγραφέας στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Έχει εκδιωχθεί από το καθεστώς Ερντογάν

Συνελήφθη Τούρκος συγγραφέας στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Μεχμέτ Γκιουντέμ, συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να διαφύγει προς την Ελλάδα, διωκόμενος από το καθεστώς Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Γκιουντέμ μαζί με άλλα 19 άτομα, επιχείρησαν να διασχίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και μέσω της Ελλάδας να αναζητήσουν διαφυγή από το καθεστώς Ερντογάν. Η προσπάθειά τους απέβη άκαρπη όμως κάθως, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά μέσα, ο ίδιος και η σύζυγός του καθώς και οι οπόλοιποι έγιναν αντιληπτοί από την τουρκική Στρατοχωροφυλακή,ακινητοποιήθηκαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν.
Your browser does not support video
0:00

Από τα 20 άτομα διαπιστώθηκε -σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές- πως 16 ήταν μέλη της FETO (η οργάνωση των γκουλενιστών που θεωρείται υπέυθυνη για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016) και οι υπόλοιποι μέλη κουρδικών οργανώσεων, που η Τουρκία χαρακτηρίζει ως «τρομοκρατικές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γκιουντέμ, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός με τη συγγραφή του βιβλίου «11 ημέρες με τον Φετουλάχ Γκιουλεν», είχε καταδιαστεί στα τουρκικά δικαστήρια σε σχεδόν επτά χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση και του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.