ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χ.Ακάρ: «Η συζήτηση με τον Παναγιωτόπουλο ήταν εποικοδομητική και ειλικρινής»

Συζητήθηκαν «ανοιχτά» όλα τα θέματα που απασχολούν Ελλάδα και Τουρκία, είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Χ.Ακάρ: «Η συζήτηση με τον Παναγιωτόπουλο ήταν εποικοδομητική και ειλικρινής»

Εποικοδομητικές και ειλικρινείς χαρακτήρισε ο Χουλουσί Ακάρ τις πρόσφατες συνομιλίες που είχε με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, σημειώνοντας πως όλα τα ζητήματα που απασχολούν Ελλάδα και Τουρκία «συζητήθηκαν ανοιχτά».

«Η συνομιλία μας με τον Έλληνα συνάδελφό μου ήταν πολύ εποικοδομητική και ειλικρινής και μιλήσαμε ανοιχτά για όλα τα προβλήματα. Ελπίζω ότι θα λάβουμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα αυτά» είπε ο Ακάρ, μιλώντας στην εφημερίδα Milliyet.

Σχολιάζοντας το θέμα των F-16 και το επίπεδο των συζητήσεων με τις ΗΠΑ για το θέμα αυτό, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε: «Οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τα F-16 συνεχίζονται. Από την αρχή, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ήταν πολύ ειλικρινές. Κάναμε την αίτηση και είπαμε ότι θέλουμε ανταλλακτικά για 40 αεροπλάνα και περιμένουμε την υποστήριξή σας. Έκτοτε, η κυβέρνηση στηρίζει το αίτημά μας, όμως υπάρχει και η κοινοβουλευτική διάσταση. Εάν χρειαστεί, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να πει “δώστε αυτά που ζητούν”. Θα το κάνει όμως;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολύ σημαντικές δηλώσεις από στρατηγούς απόστρατους και ορισμένους πολιτικούς. Λένε ότι αυτό που έκανε ο γερουσιαστής Μενέντεζ ήταν λάθος και ενήργησε ενάντια στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το βασικό μας επιχείρημα είναι το εξής: Ισχυρή Τουρκία, ισχυρό ΝΑΤΟ… Το αποδέχεται και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Τώρα υπάρχει μια τάση στο ΝΑΤΟ ώστε τα κράτη μέλη να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για οπλισμό και η συμμαχία να γίνεται ισχυρότερη. Άλλες χώρες είναι αρνητικές. Λέμε ότι είμαστε έτοιμοι, δίνουμε τα λεφτά και μας απαντούν πως δεν μας δίνουν αυτά που θέλουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.