ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Καύσιμα, όπλα και πυρομαχικά στέλνουν Βέλγιο, Τσεχία και Σλοβακία στην Ουκρανία

Στο πλευρό των Ουκρανών οι ευρωπαϊκές χώρες, ενισχύουν τις προσπάθειες στις μάχες κατά του ρωσικού στρατού

Καύσιμα, όπλα και πυρομαχικά στέλνουν Βέλγιο, Τσεχία και Σλοβακία στην Ουκρανία

Kαύσιμα και πολυβόλα στέλνει το Βέλγιο στην Ουκρανία, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ Ντερ Κρόο σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η Ουκρανία ζήτησε από το Βέλγιο ποσότητα καυσίμων για να προμηθεύσει τα στρατεύματά της. Η χώρα μας έχει δεχθεί και θα παράσχει 3.800 τόνους καυσίμων. Το Βέλγιο θα προμηθεύσει επίσης 2.000 πολυβόλα στον ουκρανικό στρατό. Η περαιτέρω ανάλυση των αιτημάτων συνεχίζεται» σημείωσε ο κ. Ντε Κροο.

Παράλληλα, η Σλοβακία θα στείλει πυρομαχικά του πυροβολικού και καύσιμα συνολικής αξίας 11 εκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιάροσλαβ Ναντ.

Ο Ναντ είπε ότι το φορτίο περιλαμβάνει 12.000 φυσίγγια διαμετρήματος 120 χιλιοστών, 10 εκατομμύρια λίτρα καύσιμο ντίζελ και 2,4 εκατομμύρια λίτρα καύσιμα αεροσκάφους.

Την ίδια ώρα, η Τσεχία θα δωρίσει στην Ουκρανία πολυβόλα, αυτόματα τυφέκια και τυφέκια ακριβείας, περίστροφα και πυρομαχικά, αξίας 7,6 εκατομμυρίων ευρώ, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Άμυνας της Τσεχίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα μια επιπλέον βοήθεια προς την Ουκρανία, που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ρωσική επίθεση», δήλωσε η υπουργός Γιάνα Τσερνότσοβα σε ένα tweet, την τρίτη ημέρα της ρωσικής επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.