ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μαζικές αποστολές όπλων από την Δύση στο Κίεβο – Γεμίζει ξένους μισθοφόρους τον «ουκρανικό στρατό» ο Ζελένσκι

Μαζικές αποστολές όπλων από την Δύση στο Κίεβο – Γεμίζει ξένους μισθοφόρους τον «ουκρανικό στρατό» ο Ζελένσκι

Την ώρα που οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις μάχονται με όσα μέσα διαθέτουν έναντι της ρωσικής εισβολής η Δύση αποφάσισε να ενισχύσει με οπλισμό την ουκρανική κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να κρατηθεί όρθιο το Κίεβο που δημιουργεί “ουκρανικό στρατό” μέσω διεθνών μισθοφόρων!

Το σημαντικότερο είναι ότι εκτός από οπλικά συστήματα έχει ξεκινήσει και η ροή μισθοφορικών σωμάτων αρχικά με την ιδιότητα των εκπαιδευτών που σημαίνει έμμεση εμπλοκή της Δύσης στο ουκρανικό μέτωπο και πως η Ρωσία θα αντιδρούσε.

Αυτά είναι ερωτήματα που ήδη θέτονται καθώς αρκετοί απορούν πως θα χειριστούν τα νέα οπλικά συστήματα (ο Αμερικανός ΥΠΑΜ μίλησε για… εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση) ενώ επιπλέον κανείς δεν ξέρει τι θα “αγοραστεί” σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την υποσχεμένη βοήθεια ύψους 6,5 δισ.δολαρίων των ΗΠΑ για την κρίση και όπλα που θα μπορεί να φανεί χρήσιμο στο καθεστώς του Κιέβου.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις πριν λίγη ώρα ο Β.Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία ιδρύει μια “διεθνή” λεγεώνα για εθελοντές από το εξωτερικό, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως μετέδωσε το Reuters.

“Αυτό θα είναι η βασική απόδειξη της υποστήριξής σας προς τη χώρα μας”, ανέφερε ο Ζελένσκι σε δήλωσή του.

Όπως έγινε γνωστό η πολωνική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει στην Ουκρανία 3.000 αντιαρματικά ενώ τον ίδιο δρόμο αποφάσισε να ακολουθήσει και η Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου η Καγκελαρία αποφάσισε την έγκριση παράδοσης 1.000 αντιαρματικών και 500 πυραύλων Stinger . «Η ρωσική επίθεση σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής. Είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να στηρίξουμε την Ουκρανία στην άμυνά της εναντίον του στρατού εισβολής του Πούτιν. Γι’ αυτό παραδίδουμε 1000 αντιαρματικά και 500 πυραύλους Stinger στους φίλους μας στην Ουκρανία», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με ανάρτησή του στο Twitter.

Επιπλέον και σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ θα αποσταλούν και αντιαρματικά οβιδοβόλα D-30 (των 122χλστ) από το οπλοστάσιο του «Λαϊκού Στρατού» της πρώην Ανατολικής Γερμανίας θα σταλούν στην Ουκρανία μέσω Εσθονίας. Τα όπλα είχαν αρχικά πωληθεί στη Φινλανδία το 1990 και αναμένεται να παραδοθούν «το συντομότερο δυνατό» στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η κίνηση αυτή του Βερολίνου έρχεται ενώ το ΝΑΤΟ καλεί τις χώρες-μέλη να παράσχουν ουσιαστική αρωγή στην Ουκρανία, την ώρα που ο πόλεμος μαίνεται και η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση αποδεικνύεται ευρείας κλίμακας. Οπλισμό στο Κίεβο πρόκειται να στείλει και η Ολλανδία.

Συγκεκριμένα το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την αποστολή αντιαρματικών όπλων ενώ θα προμηθεύσει την Ολλανδία με 50 αντιαρματικά όπλα Panzerfaust-3 και 400 ρουκέτες.

Η Ολλανδία εξετάζει επίσης από κοινού με τη Γερμανία την αποστολή ενός συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot σε ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ στη Σλοβακία, προσθέτει το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας σε επιστολή που έστειλε στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση της Τσεχίας ενέκρινε την αποστολή όπλων και πυρομαχικών αξίας 8,57 εκατ. δολαρίων για να βοηθήσει την Ουκρανία ανακοίνωσε το τσεχικό υπουργείο Άμυνας.

Επιπλέον η Γαλλία αποφάσισε να στείλει περισσότερο αμυντικό στρατιωτικό εξοπλισμό και καύσιμα στην Ουκρανία για να την στηρίξει στη μάχη της εναντίον της εισβολής του ρωσικού στρατού, ανακοινώθηκε σήμερα από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Στη διάρκεια συμβουλίου άμυνας που συνεκλήθη το βράδυ του Σαββάτου στο προεδρικό μέγαρο υπό τον Εμανουέλ Μακρόν, «αποφασίσθηκε η παράδοση επιπλέον εξοπλισμών άμυνας στις ουκρανικές αρχές καθώς και υποστήριξη σε καύσιμα», ανακοίνωσε η προεδρία χωρίς να κάνει γνωστές λεπτομέρειες.

Το Βέλγιο θα προμηθεύσει επίσης 2.000 πολυβόλα στον ουκρανικό στρατό. Η περαιτέρω ανάλυση των αιτημάτων συνεχίζεται” σημείωσε ο κ. Ντε Κροο.

Νέα στρατιωτική βοήθεια μαμούθ από τις ΗΠΑ προς την Ουκρανία, ύψους 350 εκατ.δολαρίων

Οι ΗΠΑ θα παράσχουν μια νέα στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία, ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων, για να βοηθήσουν το Κίεβο να πολεμήσει τη ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε νωρίτερα το Σάββατο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

«Αυτή η βοήθεια θα περιλαμβάνει νέα αμυντικά στρατιωτικά μέσα, που θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να πολεμήσει τις τεθωρακισμένες, αερομεταφερόμενες και άλλες απειλές με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα», διαβεβαίωσε ο Μπλίνκεν σε ανακοίνωσή του. «Πρόκειται για ένα ακόμη σαφές μήνυμα ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό του ουκρανικού λαού τη στιγμή που υπερασπίζεται το κυρίαρχο, θαρραλέο και υπερήφανο έθνος του», συμπλήρωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ είχαν εκταμιεύσει το φθινόπωρο στρατιωτική βοήθεια ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, κατόπιν επιπλέον 200 εκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο, «ενώ η (ρωσική) απειλή υλοποιείτο». Με τα 350 εκατομμύρια που ανακοινώθηκαν σήμερα, το ποσό αυτό «ανέρχεται σε άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε συνολική βοήθεια ασφαλείας που οι ΗΠΑ παρέχουν στην Ουκρανία…», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.