Ανακοίνωσαν επιχείρηση «εκκαθάρισης» των νεοναζί που δολοφονούν αμάχους οι Ρώσοι: «Σήμερα περικυκλώνουμε την Μαριούπολη»

Η Μαριούπολη είναι η πόλη από την οποία επιχειρούν οι νεοναζί

Ανακοίνωσαν επιχείρηση «εκκαθάρισης» των νεοναζί που δολοφονούν αμάχους οι Ρώσοι: «Σήμερα περικυκλώνουμε την Μαριούπολη»

Στην Μαριούπολη ρίχνει το βάρος η Ρωσία, πόλη στην οποία ζει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής ομογένειας και στην οποία δρουν παραστρατιωτικές ομάδες οι οποίες χρησιμοποιούν τους αμάχους ως «ασπίδες».

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονμπάς, Έντουαρντ Μπασούριν, δήλωσε ότι «σήμερα θα περικυκλωθεί η Μαριούπολη».

Στο πλαίσιο αυτό ο Έντουαρντ Μπασούριν ζήτησε να δημιουργηθεί ένας ανθρωπιστικός διάδρομος προκειμένου οι κάτοικοι της Μαριούπολης να αποχωρήσουν από αυτή. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τους κατοίκους που πριν από λίγες ημέρες δολοφονούσαν οι νεοναζί που επιχειρούν στη συγκεκριμένη πόλη.

«Η Μαριούπολη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη σε επίπεδο πληθυσμού στην Ουκρανία. Επομένως πρέπει να γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε ο άμαχος πληθυσμός να μην υποφέρει» είπε ο Μπασούριν. Να σημειώσουμε βέβαια ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό στην Ουκρανία είναι το Χάρκοβο.

Επί της ουσίας η Ρωσία ξεκινά επιχείρηση «εκκαθάρισης» της Ουκρανίας από τους νεοναζί που εδώ και χρόνια σκορπούν τον τρόμο στη χώρα, βάζοντας στο «στόχαστρο» την Μαριούπολη η οποία βρίσκεται για πρώτη φορά χωρίς ρεύμα.

Η Μαριούπολη έχει βυθιστεί στο σκοτάδι καθώς ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν κεντρικούς πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να υπάρχει ολικό μπλακ άουτ.

Την ίδια ώρα ο ρωσικός Στρατός ανατίναξε υποσταθμούς στο Χάρκοβο με αποτέλεσμα να προκληθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στην ύδρευση, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Ιγκόρ Τερέχοφ.

Επιπλέον, σε βίντεο που αναδημοσιεύει ο ανταποκριτής του Economist Oliver Carroll, φαίνεται το κυβερνητικό κτίριο στο Χάρκοβο να πλήττεται πιθανότατα από πύραυλο που προκαλεί μία τεράστια έκρηξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.