Γ’ ΠΠ ζητά το καθεστώς του Κιέβου: «Να επέμβει το ΝΑΤΟ και χώρες που έχουν πυρηνικά όπλα» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΝ

Γ’ ΠΠ ζητά το καθεστώς του Κιέβου: «Να επέμβει το ΝΑΤΟ και χώρες που έχουν πυρηνικά όπλα» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΝ

Να επέμβει το ΝΑΤΟ και χώρες που έχουν πυρηνικά όπλα, ζήτησε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, ο Χέρμαν Χαλούσενκο, κάτι που θα οδηγούσε σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο με δραματικές συνέπειες για όλη την ανθρωπότητα.

Ο Χ.Χαλούσενκο αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, στην κεντρική Ουκρανία, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και ισχυρίστηκε ότι βομβαρδίστηκε από ρωσικά άρματα μάχης και αεροσκάφη.

«Γι’ αυτό ζητάμε όχι απλά μια επαγγελματική αποτίμηση του τι συμβαίνει, αλλά αληθινή επέμβαση, με τα σκληρότερα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης επέμβασης του NATO και χωρών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα», ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας μέσω Facebook.

Ο Ουκρανός υπουργός ανέφερε ακόμη ότι συζήτησε τηλεφωνικά με την Αμερικανίδα υπουργό Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ και ζήτησε να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία.

Η Ουάσινγκτον έχει ήδη απορρίψει το συγκεκριμένο αίτημα της κυβέρνησης του Κιέβου, καθώς όπως είπε χθες και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε πόλεμο ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία.

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές καταστροφές στην ιστορία της ανθρωπότητας», σύμφωνα με τον Χαλούσενκο.

Η Γκράνχολμ επιβεβαίωσε μέσω Twitter τη συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογό της.

«Μόλις μίλησα με τον Ουκρανό υπουργό Ενέργειας σχετικά με την κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια. Οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εργοστάσιο είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνες και πρέπει να σταματήσουν», ανέφερε η υπουργός του Τζο Μπάιντεν.

Πρόσθεσε ότι οι αντιδραστήρες της εγκατάστασης προστατεύονται από ισχυρά περιβλήματα για την αποτροπή της διαρροής ραδιενέργειας και έκλεισαν με ασφάλεια.

Να θυμίσουμε ότι από την πλευρά της η Μόσχα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αφήσει τη Δύση να καταστρέψει τη Ρωσία.

«Η Δύση θέλει την καταστροφή μας, θέλει να ακυρώσει την Ρωσία. Θα αντιδράσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών εξωτερικού (SVR) Sergey Naryshkin, ενώ ισχυρίστηκε ότι είναι λάθος να μιλάμε για νέο Ψυχρό Πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Δύσης επειδή η κατάσταση ήταν ήδη «καυτή».

«Οι δυτικοί πολιτικοί και σχολιαστές αρέσκονται να αποκαλούν αυτό που συμβαίνει ως «νέος Ψυχρός Πόλεμος». Φαίνεται ότι οι ιστορικοί παραλληλισμοί δεν είναι απολύτως κατάλληλοι εδώ», είπε ο Sergey Naryshkin στο Reuters.

«Ο λόγος είναι ότι στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα η Ρωσία πολέμησε με τη Δύση από μακρινές προσεγγίσεις και τώρα ο πόλεμος έφτασε στα σύνορα της πατρίδας μας. Άρα για εμάς σίγουρα δεν είναι “κρύο”, αλλά αρκετά “ζεστό”», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι «η Ρωσία δεν απειλείται ούτε με πυρηνικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.