
Επί τρίτη συναπτή ημέρα, οι 82 Έλληνες με τα 21 οχήματά τους που αποχώρησαν από την Μαριούπολη βρίσκονται στον δρόμο με προορισμό τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία.
Στην επιχείρηση εκκένωσης των πολιτών από τη Μαριούπολη – «Νόστος 3» βρίσκονται μαζί πολίτες με τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι δημοσιογράφοι Αλέξης Κουβέλης, Χρήστος Μαζανίτης, Σταύρος Ιωαννίδης, Σωτήρης Δανέζης, Σπύρος Λάμπρου, Γιώργος Σιδέρης, Γιάννης Χαραμίδης.
Λόγω των συνθηκών η αυτοκινητοπομπή διανυκτέρευσε χθες στην πόλη Ουμάν της Ουκρανίας και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής ξεκίνησε εκ νέου το ταξίδι με προορισμό τη Μολδαβία. Μάλιστα, πηγαίνοντας στην πόλη Ουμάν οι Έλληνες έπεσαν σε μπλόκο Ουκρανών. Με συντονισμένες προσπάθειες του υπουργείου Εξωτερικών δεκάδες Έλληνες πολίτες έχουν απεγκλωβιστεί από την Ουκρανία, ενώ οι προξενικές αρχές τόσο στη Μαριούπολη όσο και στην Οδυσσό παραμένουν σε λειτουργία.
Η ελληνική αποστολή ξεκίνησε με γεμάτα ντεπόζιτα το πρωί της Παρασκευής, ωστόσο η απόσταση ως τα σύνορα είναι πάνω από 200χλμ. και υπάρχει ανησυχία για το αν θα επαρκέσουν μέχρι τον τελικό προορισμό τους.
Ο δημοσιογράφος Σταύρος Ιωαννίδης ανάρτησε ένα βίντεο κατά την αποχώρηση της ελληνικής αποστολής από την πόλη Ουμάν στο οποίο ακούγονται οι ανατριχιαστικές σειρήνες πολέμου που ηχούν εδώ και μέρες στην εμπόλεμη Ουκρανία. «Ένας ήχος που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Σειρήνες στην Ούμαν. Ξεκινάμε για την τρίτη μέρα του ταξιδιού», γράφει ο δημοσιογράφος.
Ένας ήχος που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Σειρήνες στην Ούμαν. Ξεκινάμε για την τρίτη μέρα του ταξιδιού. #RussianUkrainianWar #RussiaUkraineCrisis #UkraineRussianConflict #war #air #raid #Ουκρανία pic.twitter.com/ivxnILwbMv
— Stavros Ioannidis (@st_ioannidis) March 4, 2022
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.