ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

1,5 εκατ. άνθρωποι πολεμούν «μέχρι τέλους» στην Ουκρανία – Οι Ρώσοι ρίχνουν ακόμα 38.000 άνδρες στην μάχη

Τι ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σ.Σοϊγκού - Ξαφνική επίθεση των Ρώσων στο Κουπιάνσκ

1,5 εκατ. άνθρωποι πολεμούν «μέχρι τέλους» στην Ουκρανία – Οι Ρώσοι ρίχνουν ακόμα 38.000 άνδρες στην μάχη

Με εννέα συντάγματα συνολικής δύναμης 38.000 ανδρών η Ρωσία κλιμακώνει ακόμα περισσότερο την σύγκρουση στην Ουκρανία, σε μία χρονική στιγμή που οι δυνάμεις της έχουν ξεκινήσει την δική τους αντεπίθεση μετά την καταστροφή της ουκρανικής που εξαντλήθηκε έπειτα από πέντε μήνες αδιέξοδης προσπάθειας.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σ.Σοιγκού ανακοίνωσε πως «Εννέα εφεδρικά Συντάγματα ρίχνονται στην μάχη» που σημαίνει 27 Τάγματα, δηλαδή όσες δυνάμεις έχει αυτή την στιγμή στην πρώτη γραμμή της Ζαπορίζια.

Οι Ουκρανοί, παρά το γεγονός ότι πολεμούν ηρωικά και επίμονα, δεν τα καταφέρνουν για δύο βασικούς λόγους: Δεν έχουν Αεροπορία και ο εξοπλισμός τους, παρά την αριθμητική υπεροχή τους και παρά το γεγονός ότι συγκριτικά σε αρκετές κατηγορίες είναι πιο σύγχρονος και πιο ικανός από τον ρωσικό, εν τούτοις η πολυτυπία καταστρέφει την αποτελεσματικότητά των ουκρανικών μονάδων.

Μπορεί να ακούγεται εντυπωσιακό ότι σε έναν Στρατό υπηρετούν μαζί άρματα μάχης LEO2A4/-A6, LEO1A5, Challenger-2, M1A2 Abrams, μαζί με δεκάδες τύπους τεθωρακισμένων από διάφορες χώρες και φυσικά τους διάφορους τύπους που υπηρετούν στον ουκρανικό Στρατί, αλλά ο κάθε τύπος θέλει και μία δική του γραμμή υποστήριξης και πυρομαχικών για να μπορέσει να πολεμήσει.

Π.χ. μπορεί τα LEO2 να έχουν το ίδιο διαμέτρημα πυρομαχικών των 120 χλστ. με τα βρετανικά Challenger-2, αλλά είναι τελείως διαφορετικού τύπου, αφού τα πρώτα έχουν λειόκαννα πυροβόλα και τα δεύτερα, ραβδωτά!

Δεν είναι λίγες οι φορές που αποσύρονται από το πεδίο εν μέσω μάχης τα δυτικά άρματα, γιατί τελειώνουν τα πυρομαχικά των 120 χλστ. και απομένουν μόνο ουκρανικά των 125 χλστ. ή δεν μπορούν να συνεργαστούν τα βρετανικά με τα γερμανικά γιατί έχουν άλλου είδους πυρομαχικά.

Πρόκειται για έναν εφιάλτη λογιστικής υποστήριξης, όπου δεν τον έχει ζήσει ποτέ κανένας άλλος Στρατός και μάλιστα εν μέσω μάχης.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σ.Σοιγκού, ανακοίνωσε ακόμα ότι «Από τις αρχές του 2023 περισσότεροι από 335.000 Ρώσοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία με σύμβαση με το ρωσικό Στρατό» και βέβαια έχουν διατεθεί στο μέτωπο της Ουκρανίας σχεδόν όλοι, κάτι που σημαίνει ότι περισσότεροι από 500.000 Ρώσοι έχουν αναπτυχθεί, εναλλασσόμενοι, φυσικά, στο ουκρανικό μέτωπο.

Αντίστοιχα και οι Ουκρανοί έχουν διαθέσει περί το 1 εκατ. προσωπικού, αλλά, πάσχουν κυρίως στην Αεροπορία και κατά δεύτερο, όπως είδαμε στην πολυτυπία.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη σύγκρουση Στρατών μετά τον πόλεμο του Κόλπου το 1991, αλλά σε πολύ πιο φονική κλίμακα, καθώς η συμβατική ισχύς των δύο στρατών είναι άμεσα συγκρίσιμη.

Πάντως ο πόλεμος έχει ακόμα μακρύ δρόμο και λίγοι σοβαροί αναλυτές πιστεύουν ότι θα υπάρξει παύση των επιχειρήσεων, αν δεν υπάρξει αλλαγή της ηγεσίας στις ΗΠΑ μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2024.

Και πάλι, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Ιανουάριο του 2025 για να εγκατασταθεί ο νέος ένοικος (μάλλον ο Ν.Τραμπ) και να διαμορφωθεί νέα πολιτική ασφαλείας στον Λευκό Οίκο που θα φέρει και το τέλος του πολέμου…

Σήμερα για πρώτη φορά μετά από καιρό οι Ρώσο εξαπέλυσαν επίθεση στο Κουπιάνσκ, με μονάδες της «Δυτικής» Ομάδας Στρατιών, και έπληξαν το προσωπικό της 25ης Αερομεταφερόμενης, της 14ης, της 115ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην τις περιοχές των οικισμών Novoselovskoe της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Timkovka και Sinkovka στην περιοχή Χάρκοβο.

Οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού ανήλθαν σε έως και 170 νεκρούς και τραυματίες ενώ καταστράφηκαν τέσσερα φορτηγά, δύο M109 Paladin και ένα πυροβόλο D-30.

Στην κατεύθυνση Krasnolimansk, συντονισμένες ενέργειες των δυνάμεων “Κέντρου”, επιδρομές της Αεροπορίας Στρατού και του πυροβολικού απέκρουσαν δύο επιθέσεις της 63ης και 67ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του χωριού Chervonaya Dibrova, Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ.

Κτυπήθηκε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμός του ουκρανικού Στρατού στις περιοχές των οικισμών Kuzmino της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Torskoye και Grigorovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού ανήλθαν σε έως και 80 νεκρούς και τραυματίες ενώ καταστράφηκαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο αυτοκίνητα και ένα οβιδοβόλο D-30.

Στη νότια κατεύθυνση του Ντόνετσκ, μονάδες της ομάδας δυνάμεων Vostok, σε συνεργασία με την στρατιωτική αεροπορία και το πυροβολικό έπληξαν δυνάμεις της 58ης και 72ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Urozhainoye, Nikolskoye, Novomikhailovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης αποκρούστηκε επίθεση της 128ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας στην περιοχή του χωριού Priyutnoye, στην περιοχή Ζαπορίζια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.