ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Μεγάλη χερσαία επιχείρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατά των Κούρδων ανατολικά του Ευφράτη

Βίντεο: Μεγάλη χερσαία επιχείρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατά των Κούρδων ανατολικά του Ευφράτη

Ξεσηκώνονται οι Κούρδοι στη ΒΔ Συρία σε Κομπάνι και ανατολικά του Ευφράτη βλέποντας για ακόμη μια φόρα τα όνειρα τους να εξανεμίζονται. Παλλαϊκές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας Κούρδων ακόμη και κατά των ΗΠΑ καθώς δόθηκε στη δημοσιότητα και το πρώτο βίντεο από την κοινή αμερικανο-τουρκική περιπολία.

Ομως τα πράγματα για τους Κούρδους χειροτερεύουν. Τα τουρκικά ΜΜΕ “οργιάζουν” υπό το φως πολεμικών δηλώσεων Χ.Ακάρ ο οποίος είπε πως οι “Κούρδοι θα θαφτούν στα χαντάκια και τις τάφρους τους σε Μάνμπιτζ και αλλού”.

https://twitter.com/yenisafak/status/1058258743014486016

“Η επόμενη επιχείρηση μας θα είναι ανατολικά του Ευφράτη αμέσως μετά την Μάνμπιτζ” είπε ο Χ.Ακάρ.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις επιθέσεις σε Κομπάνι ενώ μεταφέρουν Α/Κ πυροβόλα Firtina.

Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να μην επιτρέψει κανένα “fait accompli” ανατολικά του Ευφράτη αναφέρουν οι Τούρκοι αναλυτές. Τα Firtina θα βοηθήσουν τις τουρκικές δυνάμεις στην στόχευση μεγαλύτερων περιοχών των Κούρδων και στην “θηλιά θανάτου” που τους ετοιμάζει ο Χ.Ακάρ.

“Μέχρι τώρα τα Firtina έπληξαν κουρδικές θέσεις από το δικό μας έδαφος, τώρα θα μετακινηθούν προς το συριακό” ανέφεραν τουρκικές πηγές.

Η Τουρκία έπληξε θέσεις των Κούρδων YPG στην περιοχή Zor Magar δυτικά της Ayn al-Arab​.

Η Άγκυρα έχει ολοκληρώσει εδώ και καιρό τα σχέδια της μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη. Το φερέφωνο του Ε.Ρ.Τρντογάν, Ibrahim Karagul, αποκάλυψε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επιτεθούν ταυτόχρονα σε τρεις περιοχές .

Θα αμυνθούν κατά μήκος της γραμμής Χαλέπι-Μοσούλη με στόχο την αλλαγή των συνόρων. Σε όλη δηλαδή την έκταση πάνω από αυτή τη γραμμή άμυνας.

Ο Ι.Καραγκιούλ χαρακτηρίζει την επιχείρηση αυτή πολύ σοβαρή εθνική υπόθεση παρόμοια με αυτήν του εθνικοαπαλευθερωτικού αγώνα.

Η χώρα, τονίζει, είναι αναγκασμένη να κάνει αυτή την δύσκολη επιχείρηση για να σταματήσει το διαμελισμό της Τουρκίας που αποτελεί τον στόχο του άξονα ΗΠΑ-ΡΚΚ-Ισραήλ. Μόνον έτσι θα ανατραπούν τα πολυεθνικά σχέδια σε βάρος της Τουρκίας.​

https://twitter.com/RojavaCudi/status/1058711594878881793

Ο τουρκικός Στρατός σφυροκοπεί το Tal Abyad

Κουρδική στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε πως οι τούρκοι έπληξαν ξανά το συνοριακό πέρασμα Tal Abyad .

“Επιβεβαιώνουμε από την πλευρά μας ότι δεν πλήξαμε θέσεις του τουρκικού Στρατού” ανέφεραν οι Κούρδοι.

Το κίνημα TEV-DEM (Κίνημα για Δημοκρατική Κοινωνία), μέσω της εκπροσώπου Aldar Xelil, ανέφερε πως υπάρχει κλιμάκωση στο Tal Abyad.

“Δεν υπάρχουν αιτίες για την επίθεση αυτή. Πρόκειται για μια επιθετικότητα εναντίον δημοκρατικών στοιχείων και δυνάμεων που απλά θέλουν την επίλυση της συριακής κρίσης και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας” ανέφερε.

“Η σιωπή του κόσμου κατά της Τουρκίας και των πρακτικών της είναι αρνητική εξέλιξη και δεν εξυπηρετεί κανέναν. Ο λαός μου έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και δεν θα διστάσει να αντισταθεί” πρόσθεσε.

Επίσης κάλεσε την διεθνή κοινότητα και τους σχετικούς θεσμούς να παρέμβουν για να αποτρέψοθν κλιμάκωση εκ μέρους της Τουρκίας..

“Αυτό δεν θα είναι καλό για κανέναν δεδομένων των συνθηκών” ανέφερε.

“Την 1η Νοεμβρίου 2014 το Κομπανί πολέμησε εκ μέρους του κόσμου. Εκείνη την μέρα ο κόσμος υποστήριξε την αντίσταση του Κομπανί κατά του ISIS” είπε ο Κούρδος στρατιωτικός ηγέτης Polat Can σε δημόσια ανακοίνωση του την Παρασκευή.

“Σήμερα το Κομπανί βρίσκεται υπό νέα τρομοκρατική επίθεση από το τουρκικό κράτος για να πάρει εκδίκηση από την απελευθέρωση του” πρόσθεσε.

“Ο κόσμος οφείλει στο Κομπανί για την εξολόθρευση του ISIS”

Το κουρδικό Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (SDC), ανέφερε ότι ο τουρκικός Στρατός συνεχίζει την επιθετική συμπεριφορά του κατά των κουρδικών δυνάμεων.

“Η διεθνής κοινότητα παραμένει σιωπηλή”

“Τους καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα εναντίον των τουρκικών απειλών σε βόρεια και ανατολική Συρία και να εργαστούμε για μια πολιτική λύση βασισμένη στο ψήφισμα 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας”.​

Δείτε βίντεο – Μαζί Τούρκοι και Αμερικανοί

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/hikmetdurgun/status/1057375647524364288

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.