Kλιμάκωση: Το Πακιστάν έκλεισε τον εναέριο χώρο του «μέχρι νεωτέρας» – Το Νέο Δελχί ισχυρίζεται ότι κατέρριψε F-16

Kλιμάκωση: Το Πακιστάν έκλεισε τον εναέριο χώρο του «μέχρι νεωτέρας» – Το Νέο Δελχί ισχυρίζεται ότι κατέρριψε F-16

Kλιμακώνεται η κρίση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν καθώς το Καράτσι αποφάσισεν να κλείσει τον εναέριο χώρο του «μέχρι νεοτέρας», ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έκλεισε επισήμως τον εναέριο χώρο μέχρι νεοτέρας», ανέφερε σε ανάρτησή της η CAA στο Twitter.

Εκπρόσωπος του πακιστανικού Στρατού διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη «εξαιτίας των συνθηκών» που έχουν δημιουργηθεί μετά την κλιμάκωση της έντασης στη σχέση Πακιστάν-Ινδίας.

https://twitter.com/AirportPakistan/status/1100668226386649089

Νωρίτερα το Πακιστάν εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στο ινδικό Κασμίρ και σε χωριστό περιστατικό κατέρριψε δύο ινδικά πολεμικά αεροσκάφη που είχαν παραβιάσει τον πακιστανικό εναέριο χώρο όπως ήδη έχει ενημερώσει το pronews.gr

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε ένα πακιστανικό αεροσκάφος στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, όμως στη διάρκεια της επιχείρησης αναχαίτισής του καταρρίφθηκε από το Πακιστάν ένα ινδικό αεροσκάφος.

«Στρατιώτες στο έδαφος είδαν το πακιστανικό αεροσκάφος να πέφτει από τον ουρανό στην πακιστανική πλευρά. Σε αυτή την επιχείρηση δυστυχώς χάσαμε ένα Mig-21. Ο πιλότος χάθηκε στη μάχη. Το Πακιστάν ισχυρίζεται ότι τον κρατά. Ελέγχουμε τις πληροφορίες», δήλωσε ο Ραβίς Κουμάρ εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας.

Προς το παρόν το Πακιστάν δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση για το συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πακιστανικός Στρατός είχε ανακοινώσει ότι κατέρριψε δύο ινδικά μαχητικά τζετ και ότι έχει πιάσει αιχμαλώτους τους δύο πιλότους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.