Σημαντική εξέλιξη: Για πρώτη φορά από το 2012 ο συριακός Στρατός «πάτησε»… Ιντλίμπ

Σημαντική εξέλιξη: Για πρώτη φορά από το 2012 ο συριακός Στρατός «πάτησε»… Ιντλίμπ

Για πρώτη φορά από το 2012 ο συριακός Στρατός εισήλθε στην περιφέρεια της Ιντλίμπ η οποία ελέγχεται από τους Τουρκμένους ισλαμιστές που ελέγχονται από την Άγκυρα και το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Η προέλαση έγινε από την βόρεια Χάμα προς την νοτιοδυτική ύπαιθρο της Ιντλίμπ μετά την κατάληψη του υψώματος Sakher

Μετά την κατάληψη του Tal Sakher, ο συριακός Στρατός εξασφάλισε τον ανατολικό τομέα του Κafr Naboudeh και μετακίνησε τις δυνάμεις του προς την πόλη Al-Hobeit.

Αυτή την στιγμή οι συριακές δυνάμεις επιτίθενται στην Hobeit σε μια προσπάθεια να απωθηθούν οι τελευταίοι μαχητές της Jaysh Al-Izza militants από την περιοχή.

Την ίδια στιγμή ο συριακός Στρατός σφυροκοπάει τις τελευταίες οχυρές θέσεις της Jaysh Al-Izza σε Kafr Zita και Al-Latamnah.

Την τελευταία εβδομάδα έχει θέσει υπό τον έλεγχό του μεγάλες περιοχές τις Βόρειας Χάμα που περιλαμβάνουν και την στρατηγική πόλη της Al-Zakah, η οποία δεσπόζει όλες τις οχυρές θέσεις της Jaysh Al-Izza.

Η ρωσική Αεροπορία «κονιορτοποίησε» κυριολεκτικά τις μηχανοκίνητες ομάδες των ισλαμιστών εμποδίζοντας την υποχώρησή τους προς την Ιντλίμπμ ενώ οι ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις ήδη βρίσκονται στην Ιντλίμπ όπου έχουν εξοντώσει δεκάδες ισλαμιστές διοικητές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.