ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Oι πρώτες τουρκικές απώλειες: «Καταστρέψαμε 4 άρματα μάχης» λένε οι Κούρδοι – Σκοτώθηκαν δεκάδες τουρκόφωνοι

Oι πρώτες τουρκικές απώλειες: «Καταστρέψαμε 4 άρματα μάχης» λένε οι Κούρδοι – Σκοτώθηκαν δεκάδες τουρκόφωνοι

Oι συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των μαχητών του SDF είναι σφοδρές και ήδη υπάρχουν οι πρώτες τουρκικές απώλειες τουλάχιστον όπως τις αναφέρουν οι εκπρόσωποι των Κούρδων.

Με βάση τα όσα έχουν ανακοινώσει έχουν καταστραφεί 4 τουρκικά άρματα μάχης και έχουν σκοτωθεί 15 Τουρκμένοι μαχητές του γνωστού FSA.

Έχουν συλληφθεί άλλοι 35 τουρκόφωνοι ισλαμιστές από κουρδικές μονάδες

Oι μαχητές του FSA συρρέουν κατά χιλιάδες για να πολεμήσουν κατά των Κούρδων και έτσι εξηείται και το γεγονός ότι οι Τούρκοι εμπλέκουν σταδιακά τις δυνάμεις τους στο μέτωπο της Συρίας.

Εκτός από τους 15.000 ισλαμιστές, υπολογίζεται ότι εμπλέκονται σταδιακά από εχθές 70-80.000 προσωπικού!

Οι δυνάμεις αιχμής της εισβολής κτύπησαν Et Tell Al Abyad, καταστρέφοντας έτσι το Zaefratiye. Ολα δείχνουν ότι αντικειμενικός στόχος δεν είναι η δημιουργία ζώνης ασφαλείας 35 χλμ και μήκος 600 χλμ, αλλά η αποκοπή και η κατάληψη της Ράκκα, η οποία αποτελεί το διοικητικό και στρατιωτικό κέντρο των Κούρδων.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας με ανάρτηση του στο Twitter ανακοίνωσε ότι ο τουρκικός στρατός πήρε τον έλεγχο συγκεκριμένων στόχων στη βόρεια Συρία «με τις επιχείρησεις από εδάφους και από αέρος« καθώς και ότι η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» συνεχίζεται με επιτυχία και «προχωράει όπως έχει σχεδιαστεί».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ειδικές δυνάμεις έχουν καταλάβει πάνω από έξι χωριά γύρω από το Tελ Αμπιάντ και το Ρεσουλάιν σε βάθος επτά χιλιομέτρων.

Μέχρι στιγμής σε τουρκικό έδαφος έχουν πέσει δεκάδες βλήματα όλμων που ρίχνουν οι κουρδικές δυνάμεις στην παραμεθόριο με τα τουρκικά μαχητικά και το πυροβολικό να έχουν βάλλει κατά 180 στόχων που είχαν εντοπιστεί νωρίτερα και τους Κούρδους να καίνε λάστιχα οχημάτων σε μια προσπάθεια να κάνουν δυσκολότερο το έργο μη επανδρωμένων αναγνωριστικών και της τουρκικής αεροπορίας.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1182199803842879494


https://twitter.com/Sputnik_Insight/status/1182205845830078464.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.