Σε προέλαση στα 120 χλμ. από τα τουρκοσυριακά σύνορα προχωρά η Τουρκία! (βίντεο)

Σε προέλαση στα 120 χλμ. από τα τουρκοσυριακά σύνορα προχωρά η Τουρκία! (βίντεο)

Σε απόσταση 120 χλμ. από τα τουρκο-συριακά σύνορα έχει ως τελικό στόχο να φτάσει ο τουρκικός Στρατός, καταλαμβάνοντας μια τεράστια περιοχή στην βόρεια και ανατολική Συρία.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από την Τουρκία, όπως είπε και ο πολύ καλά ενημερωμένος δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μανώλης Κωστίδης μιλώντας από την νοτιοανατολική Τουρκία.

Το παραπάνω σημαίνει πολύ απλά ότι η Άγκυρα δεν ενδιαφέρεται για καμία «ζώνη ασφάλειας», αλλά για κατάληψη συριακού εδάφους και αποτροπή ίδρυσης κουρδικού αυτόνομου κράτους στην περιοχή.

https://twitter.com/CivilWarMap/status/1182349219530715137

Μια κατάληψη η οποία θα διαρκέσει επ΄ άπειρον και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου:

Ποτέ οι Τούρκοι δεν έχουν αποχωρήσει από περιοχή που έχουν καταλάβει οικειοθελώς, εκτός και αν τους εκδιώξουν με τη βία, κάτι ιδιαίτερα απίθανο, υπό τις παρούσες συνθήκες.

Οι Κούρδοι από την πλευρά τους έχουν αντιτάξει μέχρι τώρα περιορισμένη αντίσταση. Άλλωστε το έδαφος στην περιοχή είναι ουσιαστικά επίπεδο, που δεν ενδείκνυται για ανταρτοπόλεμο, αφήνοντας την πρωτοβουλία στους τουρκικούς Τ/Θ σχηματισμούς να προελάσουν.

Προσεκτικά βέβαια, καθώς υπάρχει το προηγούμενο της Αφρίν, αλλά οι Κούρδοι δεν έχουν κάνει ακόμη ευρεία χρήση των Α/Τ τους όπλων παρά τις πληροφορίες που αναφέρουν για κατεστραμμένα τουρκικά άρματα.

Μπορεί ο Μελβούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει ότι οι 5τουρκικές δυνάμεις δεν θα επεκταθούν πέραν των 30 χλμ στη βορειοανατολική Συρία, αλλά ήδη από εχθές οι τουρκικές δυνάμεις είχαν εισχωρήσει σε βάθος έως και 50 χλμ.!

Νέες ανακοινώσεις από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρουν ότι ο τουρκικός στρατός «απελευθέρωσε» από «τρομοκράτες» επτά χωριά κοντά στις συνοριακές πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αϊν στην βορειοανατολική Συρία, στο πλαίσιο της τουρκικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης», μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι Τούρκοι μιλούν για 174 νεκρούς Κούρδους ενόπλους.

Τα χωριά αλ Γιαμπισάχ και Τελ Φαντάρ ήταν τα πρώτα που «εκκαθαρίστηκαν από τρομοκράτες». Ακολούθησαν τα χωριά Μουσεϊρίφα, Νταμπάτ, Μπιρ Ασίφ και Χαμιντίγια στην Τελ Αμπιάντ και το χωριό Κίστο της Ρας αλ Αϊν, ανέφερε το Anadolu.

Οι αντάρτες του αποκαλούμενου Συριακού Εθνικού Στρατού λαμβάνουν προληπτικά μέτρα ασφαλείας στα χωριά που βρίσκονται δυτικά της Τελ Αμπιάντ.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο τουρκικός στρατός πήρε τον έλεγχο συγκεκριμένων στόχων στη βόρεια Συρία «με τις επιχειρήσεις από εδάφους και από αέρος» καθώς και ότι η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» συνεχίζεται με επιτυχία και «προχωράει βάσει του σχεδιασμού».

Από την έναρξη της επιχείρησης ο τούρκικος στρατός έχει πλήξει 181 στόχους της κουρδικής πολιτοφυλακής με τις αεροπορικές του δυνάμεις και το πυροβολικό του.

Ατάραχος ο Τσαβούσογλου και θρασύτατος: Τα έβαλε με Γαλλία, Ισραήλ, Αίγυπτο, ΕΕ και Κογκρέσο των ΗΠΑ

«Οι κυρώσεις που υποσχέθηκε ο Γρέιαμ δεν θα μας Κάνουν τίποτα. Είμαστε αποφασισμένοι, δεν κάνουμε συμβιβασμούς.» δήλωσε ο Τσαβούσογλου, ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι είναι κατοχική δύναμη, δεν μπορεί να μας κάνει μάθημα, δηλαδή αφήνοντας να εννοηθεί ότι και η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη!

Παράλληλα κατηγόρησε τη Γαλλία ότι άνοιξε τις πύλες της στους τρομοκράτες ενώ απείλησε την ΕΕ, ότι αν δεν πληρώσει θα πάρει «πεσκέσι» 3 εκατ. πρόσφυγες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/eha_news/status/1182335758344101889

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.