Μ.Βρετανία: Προτείνει στην Ινδία την πώληση αεροπλανοφόρου ίδιου με το «HMS Queen Elizabeth»

Μ.Βρετανία: Προτείνει στην Ινδία την πώληση αεροπλανοφόρου ίδιου με το «HMS Queen Elizabeth»

Όπως όλα δείχνουν η Ινδία θα είναι η νέα μεγάλη δύναμη στην Ασία και μαζί με την Κίνα θα διεκδικήσουν την πρωτοκαθεδρία στην περιοχή.Γι αυτό το λόγο εξοπλίζεται συνεχώς.

Το “μεγάλο κόλπο” επιχειρεί να κάνει η βρετανική ναυπηγική βιομηχανία στη χρυσοφόρα εξοπλιστική αγορά της Ινδίας, προσφέροντας αεροπλανοφόρο πανομοιότυπο με τα δύο τύπου “Queen Elizabeth” που θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της μελλοντικής ισχύος του βρετανικού βασιλικού Ναυτικού (Royal Navy) και μάλιστα με πλήρη ναυπήγηση άρα μεταφορά τεχνογνωσίας στη χώρα, σε ινδικό ναυπηγείο!

Πέραν του πασιφανούς προσδοκώμενου οικονομικού οφέλους σε εποχές ισχνών αγελάδων για την παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία, σε περίπτωση που η βρετανική πρόταση γίνει αποδεκτή, τότε θα συνεπάγεται αναμφισβήτητα και γεωστρατηγικά οφέλη, πέραν του ότι ενδεχόμενη επιτυχής ολοκλήρωση θα ανοίξει το δρόμο και για άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Βρετανίας στην Ινδία, Ντόμινικ Άσκουιθ, αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή, ότι το βρετανικό αεροπλανοφόρο “HMS Queen Elizabeth” σύντομα θα βρεθεί στον Ινδικό Ωκεανό, στο πρώτο ταξίδι του, οπότε είναι προφανές ότι θα επισκεφθεί την Ινδία σε μια επιχείρηση δημοσίων σχέσεων και προώθησης του προϊόντος.

Όπως προκύπτει, μια αντιπροσωπεία Ινδών αρμοδίων έχει ήδη επισκεφθεί τα ναυπηγεία Rosyth στη Σκωτία, όπου το τρέχων διάστημα ναυπηγείται το δεύτερο βρετανικό αεροπλανοφόρο του τύπου, το “HMS Prince of Wales“.

Υπενθυμίζεται, ότι το ινδικό Ναυτικό έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να προχωρήσει στη ναυπήγηση τριών αεροπλανοφόρων για την κάλυψη των αμυντικών αναγκών της χώρας. Στόχος είναι η διασφάλιση ότι σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο, η Ινδία θα μπορεί να αναπτύξει μια ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου όπου απαιτηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή τη στιγμή, οι Ινδοί διαθέτουν ένα αεροπλανοφόρο, το ρωσικής προέλευσης το “Vikramaditya”, ενώ αναμένεται να καθελκυστεί κι ένα δεύτερο εντός των επομένων 24 μηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.