Πολλαπλά τα κτυπήματα του Άσσαντ στην Άγκυρα: Συριακές δυνάμεις πλησιάζουν την τουρκοκρατούμενη Αφρίν!

Πολλαπλά τα κτυπήματα του Άσσαντ στην Άγκυρα: Συριακές δυνάμεις πλησιάζουν την τουρκοκρατούμενη Αφρίν!

Χωρίς ανάπαυλα συνεχίζει την προέλασή του στην επαρχία της Ιντλίμπ και του Χαλεπιού ο συριακός Στρατός.

Λίγο μετά την ομιλία του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσσαντ, κατά την οποία ο Σύρος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως η απελευθέρωση του Χαλεπιού δεν σημαίνει το τέλος της προσπάθειας απελευθέρωσης όλης της Συρίας, στρατεύματα της χώρας έφτασαν νότια της τουρκοκρατούμενης Αφρίν στο δυτικό μέρος της επαρχίας του Χαλεπιού.

Όπως αναφέρεται ο συριακός Στρατός κατέλαβε σημαντικές θέσεις νότια και ανατολικά της τοποθεσίας Jabal Sema’an με στόχο να προχωρήσει προς την οχυρή θέση των ισλαμιστών ατάκτων στην Darret ‘Izza.

Ταυτόχρονα προωθείται νότια της επαρχίας της Αφρίν του πρώην κουρδικού “προπύργιου” η οποία έχει περιέλθει υπό τουρκική κατοχή από το Μάρτιο του 2018.

Η Αφρίν μαζί με την Ιντλίμπ συνιστούν τις δύο κυριότερες περιοχές στρατηγικού χαρακτήρα για την Συρία αλλά και την Τουρκία και τώρα μένει να αποδειχθεί πόσο αποφασισμένοι είναι οι Τούρκοι για ανοικτή σύγκρουση με τον Άσσαντ. Και αυτό γιατί ο τελευταίος είναι.


Σαρωτικοί οι σημερινοί ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί

Βίντεο από τη νότια Ιντλίμπ με ισλαμιστές αντάρτες να ανταλλάσσουν πυρά με συριακές δυνάμεις


Από την πλευρά τους τα τουρκικά ΜΜΕ ανακυκλώνουν τις συνηθισμένες εικόνες με τα συνεχή «ατελείωτα» κομβόι ενισχύσεων, μόνο που δεν είναι ικανά να ανακόψουν την προέλαση του συριακού Στρατού.


Φέρνει και το Πακιστάν στον πόλεμο στην Συρία η Τουρκία;

Σε μια πλήρως ανησυχητική εξέλιξη με προεκτάσεις προχώρησε η Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί όμως το Πακιστάν. Σύμφωνα με αυτές το τελευταίο θα υποστηρίξει τις τουρκικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία.

Εάν αυτό αποδειχθεί, τότε οι προεκτάσεις για την περιοχή και ειδικότερα για το ελληνο-τουρκικό μέτωπο αντιπαράθεσης είναι πολύ ανησυχητικές.


Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, σημειώνουν γερμανικά ΜΜΕ. Ο Άσσαντ σκοπεύει να φέρει τις δυνάμεις του έως τα σύνορα με την Τουρκία. Αυτό σημαίνει πλήρης απελευθέρωση της Συρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.