Αίγυπτος: «Θα εμποδίσουμε τους Τούρκους να ανασυστήσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη Λιβύη»

Αίγυπτος: «Θα εμποδίσουμε τους Τούρκους να ανασυστήσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη Λιβύη»

Η Αίγυπτος τοποθετήθηκε για τη συνέχιση του ανεφοδιασμού των ισλαμιστών της Τρίπολης από την Τουρκία.

Το μέλος του αιγυπτιακού κοινοβουλίου σύμβουλος του Σίσι και πρόεδρος του Κέντρου Μελετών της Μέσης Ανατολής στο Παρίσι, Abdul Raheem Ali, ισχυρίστηκε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι όλος ο κόσμος είναι απασχολημένος με την πανδημία κορονοϊού (COVID19), και συνεχίζει να μεταφέρει Σύρους μισθοφόρους στη Λιβύη, για να πολεμήσουν στο πλευρό των πολιτοφυλακών του GNA εναντίον του λιβυκού στρατού.

Σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Youm7 ο Αλί είπε: «Η Τουρκία στέλνει όπλα σε πολιτοφυλακές στην Τρίπολη παρά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαγορεύει την εισαγωγή οποιωνδήποτε όπλων στη Λιβύη».

Οι διεθνείς φορείς και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να ασκήσουν τη νομική τους ευθύνη για να αποτρέψουν την τουρκική επέμβαση στη Λιβύη, και να αφήσουν τις λιβυκές υποθέσεις στους Λίβυους, συνέχισε ο ίδιος.

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η τουρκική επέμβαση στη Λιβύη στοχεύει στην επίτευξη των στόχων του Ερντογάν, που αφορούν ξεκάθαρα στον σχεδιασμό ενός νέου χάρτη για τη Λιβύη, με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του, γεγονός που απειλεί σε μεγάλο βαθμό την αιγυπτιακή εθνική ασφάλεια.

Ο βουλευτής κάλεσε τον Αραβικό Σύνδεσμο να πάρει μέτρα ενάντια στους υποστηρικτές της τρομοκρατίας στη Λιβύη, που πλημμυρίζουν την χώρα αυτή με μισθοφόρους.

Εξέφρασε την έκπληξή του για τη διεθνή “σιωπή” λέγοντας: «Μήπως οι ηγέτες ορισμένων αραβικών και περιφερειακών χωρών αρέσκονται σε αυτήν την εκπληκτική επιμονή του Ερντογάν να υποστηρίξει πολιτοφυλακές, τρομοκράτες και κάποιες εθνότητες, προκειμένου να πολεμήσουν τον λιβυκό στρατό και να σκοτώσουν τον λιβυκό λαό, αλλά και να βομβαρδίσουν ασφαλείς πόλεις;’»

Έχουμε γίνει μάρτυρες αυτών των πληροφοριών από μυστικές υπηρεσίες φιλικών και αδελφικών χωρών, οι οποίες μας αποδεικνύουν τη συμμετοχή της Τουρκίας και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην περιοχή, με στόχο την επίτευξη ενός ύποπτου σχεδίου αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις αραβικές χώρες», τόνισε ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε κάθε περίπτωση, έχουμε επιλέξει την πορεία μας και έχουμε πάρει την απόφασή μας, να πολεμήσουμε τους εισβολείς Τούρκους, τους μισθοφόρους τους και τους πράκτορες τους, ώστε να μπορέσουμε να εξαγνίσουμε τη γη μας από αυτούς. Με αισθήματα ευχαριστίας και εκτίμησης σε όλους όσους υποστηρίζουν τον αγώνα μας στους έντιμους αδελφούς μας και τους φίλους μας», κατέληξε ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.