Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής του ρωσικού κέντρου του για τη Συμφιλίωση στη Συρία, μια ομάδα από 27 τρομοκράτες παραδόθηκε σήμερα στον συριακό στρατό, μάλιστα σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ομάδα δήλωσε ότι εκπαιδεύτηκε σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ τους παρείχαν επίσης όπλα και οχήματα, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα 27 άτομα βρίσκονται επί του παρόντος υπό την προστασία των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Παλμύρα.

«Παραδόθηκαν δεκάδες μικρά όπλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων και βαριά πολυβόλα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων που φτιάχνονται στη Δύση», σημείωσε.

Τη νύχτα της 13ης προς 14η Απριλίου, μια ομάδα τρομοκρατών, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στη βάση των αμερικανικών δυνάμεων κοντά στο στρατόπεδο Ρουκμπάν, προσπάθησε να φύγει από την περιοχή Ατ – Τανφ.

Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να παραδοθούν στην κυβέρνηση. Στα σύνορα της ζώνης ασφαλείας, δέχτηκαν επίθεση από ένα παρακλάδι της ομάδας Jaysh Maghawir al-Thawra που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και ομάδων της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατών, ξεκίνησε το 2011.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έως το 2016, οι τρομοκρατικές δυνάμεις υποχώρησαν σημαντικά, ενώ η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση προχώρησαν σε κατάπαυση του πυρός, με τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία να ενεργούν ως εγγυητές.