ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συρία: Πάνω από 40 νεκροί στο Αφρίν από βόμβα σε πετρελαιοφόρο (upd)

Συρία: Πάνω από 40 νεκροί στο Αφρίν από βόμβα σε πετρελαιοφόρο (upd)

(upd 23:52) Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και 11 παιδιά, όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο βυτιοφόρο στην πόλη Αφρίν της Συρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας.

Στην ανακοίνωσή του στο Twitter το υπουργείο αναφέρει ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε μια πολυσύχναστη περιοχή, στο κέντρο της πόλης. Σε ένα βίντεο διακρίνεται μαύρος καπνός να υψώνεται στον αέρα ενώ ακούγονται στο βάθος σειρήνες ασθενοφόρων και περιπολικών.

Η Άγκυρα θεωρεί την YPG τρομοκρατική οργάνωση. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα κατέλαβαν τη Αφρίν, εκδιώκοντας τους Κούρδους πολιτοφύλακες, τον Μάρτιο του 2018, σε μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας.

Οι μισοί από τους 320.000 κατοίκους του θύλακα εγκατέλειψαν τότε τις εστίες τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ και οι περισσότεροι από αυτούς δεν επέστρεψαν ποτέ. Στην περιοχή έχουν εγκατασταθεί σήμερα χιλιάδες άμαχοι οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν από τους θύλακες που ήταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών αλλά ανακαταλήφθηκαν από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

Αρχικό κείμενο

Τουλάχιστον 10 άτομα σκοτώθηκαν όταν εκτοξεύτηκε βόμβα σε πετρελαιοφόρο στη συριακή πόλη της Αφρίν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, στο σημείο της έκρηξης έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.

Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί ένα βίντεο και φωτογραφίες που φέρονται να απεικονίζουν την στιγμή της έκρηξης.

https://twitter.com/200_zoka/status/1255126686888112129

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/ASBMilitary/status/1255134578416644101

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.