Λιβύη: Σφοδρές μάχες για τον έλεγχο της στρατηγικής αεροπορικής βάσης Al-Watiya

Λιβύη: Σφοδρές μάχες για τον έλεγχο της στρατηγικής αεροπορικής βάσης Al-Watiya

Δεν κατάφεραν οι ισλαμιστές μισθοφόρους της Τρίπολης , τουλάχιστον σε αυτή την φάση να ανακαταλάβουν την αεροπορική βάσης Al-Watiya η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Λιβύης, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι τελευταίοι.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1257751679442710528

Την επιχείρηση για την ανακατάληψη της βάσης ξεκίνησαν οι δυνάμεις της Τρίπολης με βομβαρδισμό από πυροβόλα προκειμένου να ανοίξουν στη συνέχεια διαδρόμους για τις δυνάμεις του GNA προκειμένου να καταλάβουν την αεροπορική βάση την οποία όμως τελικά απέτυχαν να καταλάβουν.

Μάλιστα ο LNA έδωσε “ονόματα και διευθύνσεις” όσων ένοπλων του GNA σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της μάχης.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1257746250339942400

Τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν προβάλει αρκετά την επίθεση ως ένα σημαντικό ορόσημο για την έκβαση του πολέμου στη χώρα, έχοντας ελπίδες ότι οι δυνάμεις του GNA θα επικρατήσουν. Εις μάτην όμως.

Από την πλευρά τους οι δυνάμεις της Τρίπολης και όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ διατείνονται σκότωσαν τον διοικητή της βάσης.

«Ο διοικητής της δύναμης προστασίας της βάσης Al-Watiya της τρομοκρατικής παραστρατιωτικής οργάνωσης του Χαφτάρ, Osama Meseik σκοτώθηκε σήμερα μετά την επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων», αναφέρει το Anadolu επικαλούμενο τηλεοπτικό σταθμό της Τρίπολης.

Η σημασία της βάσης Al-Watiya είναι μεγάλη καθώς πρόκειται για το κυριότερο αεροδρόμιο της περιοχή μετά το διεθνές αεροδρόμιο του Μίτιγκα στην Τρίπολη.

Η βάση βρίσκεται στην κατοχή των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ από το 2014.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις από τον Σάρατζ ότι η κατάληψη της βάσης θα ήταν θέμα ωρών είπε σε τηλεοπτική του ομιλία τη Δευτέρα, ότι «σύντομα θα έχουμε καλά νέα από την Λιβύη», εννοώντας την επίθεση των δυνάμεων της Τρίπολης στην Al-Watiya.

Τελικά τα καλά αυτά νέα δεν ήρθαν αφού οι δυνάμεις του GNA «έσπασαν» τα μούτρα τους στην περίμετρο της βάσης…

https://twitter.com/LNA2019M/status/1257726627057938441

https://twitter.com/LNA2019M/status/1257736372590436354

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.