Πολύ αρνητική εξέλιξη: Οι φιλότουρκοι της Τρίπολης κατέλαβαν στρατηγική βάση του Χ.Χαφτάρ – Ελέγχουν την δυτική Λιβύη!

Πολύ αρνητική εξέλιξη: Οι φιλότουρκοι της Τρίπολης κατέλαβαν στρατηγική βάση του Χ.Χαφτάρ – Ελέγχουν την δυτική Λιβύη!

Ίσως στην πιο αρνητική εξέλιξη μέχρι στιγμής στη Λιβύη από την αρχή της τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης, οι τουρκόφιλες πολιτοφυλακές της Τρίπολης υποβοηθούμενες σημαντικά από τα τουρκικά drones ANKA-S, κατέλαβαν την AL-Watiya,την πιο στρατηγική βάση της δυτικής Λιβύης, μία εξέλιξη που απομακρύνει σημαντικά τις πιθανότητες του στρατάρχη Χαφτάρ να επικρατήσει ολοκληρωτικά στον πόλεμο.

Η εξέλιξη αυτή κάνει πιθανότερη από ποτέ την διπλωματική λύση και την παγίωση του τουρκολιβυκού μνημονίου, με το οποίο «εξαφανίζεται» η ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η μάχη για την Al-Watya κράτησε πάνω από ένα μήνα και ήταν η πιο σημαντική μάχη μάχη μαζί με αυτή της πόλης Ταρχούνα, έξω από την Τρίπολη την οποία φαίεντια πως μέχρι στιγμής κερδίζουν οι δυνάμεις του Χαφτάρ.

Ο Χαφτάρ κατείχε την βάση για περίπου 5 χρόνια και από εκεί μπορούσε και έκανε αεροπορικές επιδρομές στην Τρίπολη.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των φιλότουρκων ισλαμιστών, Μοχάμεντ Γκούνουου είπε σε δημοσίευση στο Twitter τη Δευτέρα, ότι οι δυνάμεις της Τρίπολης (GNA) είχαν καταλάβει ολόκληρη τη βάση κοντά στα σύνορα της Τυνησίας.

Η Ελλάδα πληρώνει την ατολμία της κυβέρνησης τον Νοέμβριο, η οποία όταν υπογράφηκε το μνημόνιο, και οι μεγάλες δυνάμεις (και η Τουρκία) ήταν απασχολημένες με τη… Συρία και ο Χαφτάρ μία ανάσα από την Τρίπολη, αντί να επέμβει αποφασιστικά έστελνε διαγγέλματα.

Αλλά ακόμα και σήμερα η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να αφήνει τον στρατάρχη στην μοίρα του καλυπτόμενη πίσω από ανεπαρκείς ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες,όπως η επιχείρηση «IRINI», στις οποίες συμμετέχουν στρατηγικοί αντίπαλοι του LNA (Ιταλία, Γερμανία).

Βέβαια πλέον η ζημιά έχει γίνει, αφού τα τουρκικά drones ANKA-S έχουν γείρει σημαντικά την πλάστιγγα της σύγκρουσης.

https://twitter.com/penlibya/status/1262285040706338816?s=20

https://twitter.com/EbrahimGasuda/status/1262288476831199232?s=20

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1262285388376412160?s=20

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.