MiG-29 (;) του LNA πραγματοποίησε επίθεση κατά τουρκικής φρεγάτας λένε πηγές του Χ.Χάφταρ

MiG-29 (;) του LNA πραγματοποίησε επίθεση κατά τουρκικής φρεγάτας λένε πηγές του Χ.Χάφταρ

Επίθεση κατά τουρκικής φρεγάτας και τουρκικού εμπορικού πλοίου στο λιμάνι της Τρίπολης της Λιβύης από MiG-29 (;) που χρησιμοποιεί ο LNA αποκαλύπτουν λιβυκές πηγές.

Ωστόσο η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά αν έγινε είναι η πρώτη φορά που ο LNA επιχειρεί να κτυπήσει μονάδα του τουρκικού Ναυτικού. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και για τα αποτελέσματα της επίθεσης.

Πριν από λίγες ημέρες, ρωσικά μαχητικά MiG-29 αναπτύχθηκαν στη Λιβύη, καθώς σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) αγόρασε αριθμό μαχητικών από τη Λευκορωσία.

Οι πιθανότητες να έχει συμβεί μια τέτοια επίθεση είναι πολύ μικρές δεδομένου ότι οι τουρκικές φρεγάτες κλάσης G είναι εξοπλισμένες αφενός μεν με Α/Α ESSM με ακτίνα δράσης 50 χιλιομέτρων που έχει εγκατασταθεί και στις ελληνικές φρεγάτες κλάσης Ύδρα, και με το αμερικανικό Α/Α μακρού βεληνεκούς SM-1 το οποίο βάλει σε αποστάσεις 80 χλμ.

Το μοναχικό MiG-29 θα έπρεπε να περάσει από όλες αυτές τις «ασπίδες» ή θα έπρεπε να κάνει βολή εκτός της ακτίνας δράσης του SM-1 αλλά δεν έχουν όπλα τέτοιου βεληνεκούς και ούτε η Λευκορωσία που τα πούλησε διαθέτει τέτοια όπλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.