ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λιβύη: Εκτός Τρίπολης οι δυνάμεις του LNA για στήριξη των συνομιλιών εκεχειρίας

Λιβύη: Εκτός Τρίπολης οι δυνάμεις του LNA για στήριξη των συνομιλιών εκεχειρίας

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ, δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει αναδιοργανώσει τις δυνάμεις του έξω από την Τρίπολη για να συνεχιστούν οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Φαγέζ αλ Σάρατζ, ανακοίνωσαν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο στα σύνορα της λιβυκής πρωτεύουσας, ενώ μάλιστα, οι στρατιώτες του Χαφτάρ, απομακρύνθηκαν από το αεροδρόμιο και άλλες περιοχές νότια της Τρίπολης.

Σε μια δήλωση, ο LNA, ωστόσο, έσπευσε να αναφέρει πως η μετεγκατάσταση στρατιωτικών μονάδων πραγματοποιήθηκε «με βάση τη συγκατάθεση της γενικής διοίκησης για επανάληψη των διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση του πυρός».

«Η Γενική Διοίκηση ανακοινώνει τη μετεγκατάσταση των δυνάμεών της έξω από την Τρίπολη, υπό τον όρο ότι η άλλη πλευρά θα τηρήσει την κατάπαυση του πυρός», υπογραμμίζει ο LNA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο στρατός του Χαφτάρ προειδοποίησε ότι «εάν οι δυνάμεις του GNA παραβιάσουν την κατάπαυση του πυρός, ο LNA θα ξαναρχίσει τις μάχες και θα αποσυρθεί οριστικά από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.