ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τρίπολη: Ξεκίνησε η μεγάλη επίθεση στην Σύρτη – Αίγυπτος: Παραβιάστηκε η «κόκκινη» γραμμή – Είμαστε σε συναγερμό

Τρίπολη: Ξεκίνησε η μεγάλη επίθεση στην Σύρτη – Αίγυπτος: Παραβιάστηκε η «κόκκινη» γραμμή – Είμαστε σε συναγερμό

Σύγχυση επικρατεί αναφορικά με την κατάσταση στην Σύρτη. Οι δυνάμεις του καθεστώτος της Τρίπολης ανακοίνωσαν προ ολίγου ότι η επίθεση, (που όλοι ανέμεναν) στην Σύρτη, που Αίγυπτος και Ρωσία έχουν χαρακτηρίσει ως “κόκκινη” γραμμή ξεκίνησε.

https://twitter.com/MouradTeyeb/status/1275459781457776641

https://twitter.com/AsVuillemin/status/1275472885856043009

Ακόμη δεν είναι γνωστή η έκταση της επίθεσης και πηγές από τον «Εθνικό Στρατό της Λιβύης» ανέφεραν ότι οι εκρήξεις που ακούγονται στα δυτικά της Σύρτης οφείλονται σε άσκηση του LNA και ότι όλες οι ειδήσεις περί επίθεσης του GNA είναι «ψευδείς».

https://twitter.com/LNA2019M/status/1275464759928934405

Την άσκηση την είχε προαναγγείλει μεν ο LNA, αλλά οι λόγοι της καθίστανται άγνωστοι. «Ποιος κάνει άσκηση εν μέσω πολέμου», αναρωτήθηκε Τούρκος αναλυτής σχολιάζοντας την ανακοίνωση του LNA, υπονοώντας ότι οι εκρήξεις προέρχονται από τις δυνάμεις του GNA.

Την ίδια ώρα η Αίγυπτος αναφέρει χωρίς να γίνονται σαφείς οι προθέσεις της, ότι «η γραμμή διαχωρισμού με τις δυνάμεις του GNA παραβιάστηκε και ειδοποίησε σχετικά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ότι έχει θέσει (σ.σ. για ακόμη μια φορά) τις δυνάμεις της σε πλήρη συναγερμό».

https://twitter.com/ISCResearch/status/1275460033246101506


Στο μεταξύ βεβαιότητα ότι η Αίγυπτος δεν θα διστάσει να λάβει κάθε μέτρο για να εμποδίσει να τεθεί η Λιβύη υπό τον έλεγχο τρομοκρατικών ομάδων και ένοπλων παραστρατιωτικών, εξέφρασε ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι, απευθυνόμενος στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη.

Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας προειδοποίησε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τις συνέπειες των ξένων παρεμβάσεων στο έδαφος που σχετίζονται με τη στήριξη τρομοκρατικών ομάδων και πολιτοφυλακών μεταφέροντας ξένους μισθοφόρους και τρομοκράτες από τη Συρία στη Λιβύη με έναν τρόπο που αποσταθεροποιεί την εσωτερική ασφάλεια της Λιβύης και αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια των αραβικών χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.