Γαλλία σε αλ Σαράτζ: «Δέξου την κατάπαυση πυρός, διώξε τους μισθοφόρους»

Γαλλία σε αλ Σαράτζ: «Δέξου την κατάπαυση πυρός, διώξε τους μισθοφόρους»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φάγιεζ αλ Σάρατζ, τον επικεφαλής της φιλότουρκης κυβέρνησης της Τρίπολης, από τον οποίο ζήτησε να κηρύξει κατάπαυση του πυρός και να σταματήσουν οι «ξένες παρεμβάσεις» στη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Σάρατζ, ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε «την ανησυχία της χώρας του για την τεταμένη κατάσταση στη Λιβύη», διαβεβαιώνοντας ότι οι προσπάθειες που καταβάλλει το Παρίσι έχουν ως στόχο την αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή.

Ζήτησε επίσης να κηρυχθεί γρήγορα εκεχειρία, κάτι που θα επιτρέψει να ξαναρχίσει ο πολιτικός διάλογος, στον οποίο κεντρικό ρόλο θα πρέπει να έχει ο ΟΗΕ.

Ο Λε Ντριάν είπε ότι η χώρα του «απορρίπτει κάθε ξένη παρέμβαση, όποιος και αν είναι ο χαρακτήρας ή η προέλευσή της».

Οι δηλώσεις του Γάλλου ΥΠΕΞ, έρχονται μετά από σειρά εμπρηστικών δηλώσεων από πλευράς Τουρκίας, η οποία στηρίζει την κυβέρνηση Σάρατζ στη Λιβύη και αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις το τελευταίο διάστημα. Αυτή ήταν η δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Λε Ντριάν με τον Σάρατζ από τις 31 Μαΐου.

Για ελιγμούς της Γαλλίας στη Λιβύη κάνει λόγο ο Σάρατζ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι τρέχουσες πολιτικές πρωτοβουλίες δεν έχουν ως στόχο την εξεύρεση μιας λύσης στην κρίση», ανέφερε στην ίδια ανακοίνωση ο Σάρατζ, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες «πολιτικές πρωτοβουλίες» αναφέρεται. Κατά τον Σάρατζ, πρόκειται «περισσότερο για ελιγμούς που έχουν ως μοναδικό στόχο να εξευρεθεί κάποιος ρόλος για συγκεκριμένα πρόσωπα», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.