ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο LNA προειδοποιεί: «Κάθε πλοίο και αεροπλάνο θα πρέπει να συνομιλεί με εμάς για να μην υπάρχουν ατυχήματα»

Ο LNA προειδοποιεί: «Κάθε πλοίο και αεροπλάνο θα πρέπει να συνομιλεί με εμάς για να μην υπάρχουν ατυχήματα»

Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υποστράτηγος Άχμεντ αλ Μισμάρι, κάλεσε όλες τις χώρες, που πλοία και αεροσκάφη τους πλησιάζουν τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Λιβύης, να συντονίζονται με τη Γενική Διοίκηση του LNA, του στρατού της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«…η Γενική Διοίκηση καλεί όλες τις χώρες των οποίων τα πλοία ή τα αεροσκάφη πλησιάζουν τα χωρικά ύδατα ή τον εναέριο χώρο της Λιβύης να προ-συντονιστούν με τον στρατό για να αποφύγουν τη σύγκρουση μαζί τους», έγραψε στο λογαριασμό του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι διαπιστώσεις του ΟΗΕ για την Λιβύη

απεσταλμένη του ΟΗΕ στη Λιβύη, Στέφανι Ουίλιαμς, προειδοποίησε για τον κίνδυνο μετατροπής της σύγκρουσης στη χώρα, από εμφύλιο σε έναν περιφερειακό πόλεμο, που επιβεβαιώνει τους φόβους του λαού της Λιβύης ότι η μοίρα τους θα πέσει στα χέρια εξωτερικών παικτών.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian ανέφερε ότι η Ουίλιαμς δήλωσε κατά την επίσκεψή της στο Λονδίνο το Σάββατο πως “Οι Λιβύοι αισθάνονται εξαντλημένοι και φοβισμένοι. Αν και έχουν κουραστεί από τον πόλεμο και αποζητούν την ειρήνη, φοβούνται ότι το να αποφασίσουν τον τερματισμό του πολέμου δεν είναι στα χέρια τους”.

Επίσης και η αμερικανική διπλωματία τόνισε ότι ο λαός της Λιβύης επιδιώκει να σταματήσει τις μάχες και να ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη πολιτική διευθέτηση, προειδοποιώντας εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο η χώρα θα καταστραφεί.

“Με έναν μεγάλο αριθμό εξωτερικών παικτών που έχουν τις δικές τους ατζέντες, ο κίνδυνος εσφαλμένης κρίσης και το ξέσπασμα περιφερειακών συγκρούσεων είναι υψηλός … Αυτό που συμβαίνει τώρα αντιπροσωπεύει μια μάχη μεταξύ εξωτερικών αντιπάλων όσο και έναν εμφύλιο πόλεμο στον οποίο οι Λιβυκοί χάνουν την κυριαρχία τους.”

Η απεσταλμένη τόνισε ότι είναι” εξαιρετικά δύσκολο να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη, όσο συνεχίζεται ένας «πόλεμος μεσολάβησης» μεταξύ των ξένων δυνάμεων, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει ανεπαρκείς προσπάθειες για την αποτροπή του λαθρεμπορίου όπλων και μισθοφόρων στη Λιβύη.”

Όπως αναφέρουν πολλές πηγές η Τουρκία είναι η βασική χώρα που “σπάει” απροκάλυπτα το εμπάργκο όπλων για να βοηθήσει την πλευρά του Σάρατζ. Επιπλέον μεταφέρει και χιλιάδες τούρκους στρατιώτες, μισθοφόρους και τζιχαντιστές από τη Συρία στα Λιβυηκά εδάφη.

Η Ουίλιαμς επιβεβαίωσε ότι εργάζεται επιμελώς για να εξασφαλίσει μια νέα ανακωχή και να δημιουργήσει μια αποστρατικοποιημένη ζώνη στο κέντρο της χώρας, χωρίζοντας τις δυνάμεις της κυβέρνησης Al-Wefaq και του «Εθνικού Στρατού της Λιβύης» κοντά στην πόλη της Σύρτης, εκτός από την απομάκρυνση όλων των ξένων μαχητών σύμφωνα με ένα προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα πριν αποχωρήσουν τον Οκτώβριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θέση του ειδικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη παραμένει κενή μετά την παραίτηση του Γκάσαν Σαλάμα τον περασμένο Μάρτιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.