Άγκυρα & Τρίπολη ταπεινώνουν τη «σύμμαχο» Ρώμη: Απαγόρευσαν την είσοδο σε Ιταλούς στρατιώτες στη Λιβύη

Άγκυρα & Τρίπολη ταπεινώνουν τη «σύμμαχο» Ρώμη: Απαγόρευσαν την είσοδο σε Ιταλούς στρατιώτες στη Λιβύη

Η Ρώμη «θερίζει ό,τι έσπειρε» στη Λιβύη καθώς οι Τούρκοι και οι ισλαμιστές της Τρίπολης με τους οποίους έχει συμμαχήσει εναντίον του Χαλίφα Χαφτάρ, απαγόρευσαν το Σάββατο σε 40 Ιταλούς στρατιώτες να εισέλθουν στη Μισράτα και τους έστειλαν πίσω στην Ιταλία επειδή δεν είχαν… διαβατήρια.

Μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και αρχηγός του κόμματος «Forza Italia», ο γερουσιαστής Enrico Ami, κατήγγειλε το γεγονός στη Βουλή, λέγοντας:

«Χθες το απόγευμα ένα ιταλικό στρατιωτικό αεροπλάνο, C 130 από την Πίζα με 40 στρατιώτες, κλήθηκε να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις υποστήριξης, προσγειώθηκε στη Μισράτα στις 17.30. Ωστόσο, ορισμένοι στρατιώτες από το Σέλιο και την Ταξιαρχία της Τζούλια στερήθηκαν την άδεια να εισέλθουν από τις αρχές της Λιβύης επειδή η βίζα εισόδου έλειπε από το διαβατήριό τους.

Μια περίπτωση αδίστακτης «απόρριψης», γελοία και ταυτόχρονα ταπεινωτική για αυτούς και για εμάς. Επέστρεψαν μετά από μερικές ώρες, με το ίδιο αεροπλάνο, πίσω στην Πίζα.

Τα νέα είναι απίστευτα και δείχνουν ότι η χώρα μας δεν έχει πλέον σημασία. Ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν σ’ ένα «ατύχημα» αυτού του τύπου εμπλέκονταν Αμερικανοί Πεζοναύτες που έφτασαν σε οποιαδήποτε φιλική χώρα. Ενώ στην πραγματικότητα χιλιάδες παράνομοι μετανάστες φτάνουν από τις ίδιες ακτές με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς και καταλήγουν να χρηματοδοτούν εμπόρους ανθρώπων, από τη Λιβύη απαιτούν από εμάς να επιστρέψουμε στο σημείο από το οποίο ήρθαμε. Είναι κρίμα που ο διεθνής σεβασμός δεν απαιτείται πλέον.

Τώρα μας κοροϊδεύουν. Εάν είχαμε ένα μικρό ποσοστό αξιοπρέπειας, θα πρέπει να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την άφιξη των παράνομων μεταναστών, οι οποίοι δεν είναι μόνο χωρίς βίζα, αλλά και με έγγραφα ταυτότητας.

Αυτή η χειρονομία χλευάζει την Ιταλία και νομιμοποιεί τον κόσμο να μας μεταχειρίζεται ως «Δημοκρατία Μπανάνας». Θα υποβάλω μια ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς για να ζητήσω διευκρινίσεις. Η κυβέρνηση έχει καθήκον να δώσει αμέσως εξηγήσεις για αυτήν την απαράδεκτη ιστορία».

Η Ιταλία διαθέτει στρατιωτική βάση στη Μισράτα με περίπου 400 Ιταλούς στρατιώτες, ενώ στηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης και την Άγκυρα.

Αυτό δεν είναι το πρώτο «κάζο» των Τούρκων στους Ιταλούς στη Λιβύη, καθώς τον Ιούνιο μισθοφόροι της Άγκυρας επιτέθηκαν σε σταθμό της ιταλικής ENI και διέκοψαν για μερικές ώρες την παροχή φυσικού αερίου στον αγωγό της ιταλικής εταιρίας που φτάνει στη Σικελία.

Δεν μπορεί κάποιος να μην κάνει τον παραλληλισμό, με το πως οι Γερμανοί φέρθηκαν τους Ιταλούς στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που αν και ξεκίνησαν σύμμαχοι στο τέλος κατέληξαν κατακτημένοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.