ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κλιμάκωση: Η Αρμενία μεταφέρει τον πόλεμο σε αζερικό έδαφος και επιτίθεται στην πόλη Tartar

Κλιμάκωση: Η Αρμενία μεταφέρει τον πόλεμο σε αζερικό έδαφος και επιτίθεται στην πόλη Tartar

Σε ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν εξελίσσονται οι μάχες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ καθώς οι αρμενικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση τις πρωινές ώρες της Δευτέρας κατά της αζερικής πόλης Terter ή Tartar πρωτεύουσα της ομώνυμης αζερικής περιφέρειας.

Είναι η πρώτη φορά που οι ένοπλες συγκρούσεις μεταφέρονται εκτός του Ναγκόρνο Καραμπάχ εντός του αζερικού εδάφους.

Είναι σαφές ότι η Αρμενία επιχειρεί να δημιουργήσει δεύτερο μέτωπο εντός του Αζερμπαϊτζάν για να αναγκάσει το Μπακού να αποσύρει τις δυνάμεις του από το έδαφος της Δημοκρατίας του Αρτσάχ.

https://twitter.com/ISCResearch/status/1310471698693718016

https://twitter.com/junaidium/status/1310452055295897600

https://twitter.com/SputnikInt/status/1310451671982514176


Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να αποτρέψει την εμπλοκή της Τουρκίας στην κλιμάκωση, λέγοντας ότι θα οδηγήσει σε μια μη αναστρέψιμη επιδείνωση της κατάστασης και θα κάνει τη σύγκρουση να επεκταθεί.

Το Αζερμπαϊτζάν άρχισε αυτό που χαρακτηρίζει ως «αντεπίθεση», ενώ οι αρχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ κατηγόρησαν το Μπακού για πυροβολισμούς εναντίον αμάχων και πολιτικών υποδομών στην πρωτεύουσα της περιοχής, το Στεπανακέρτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αρμενία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ κήρυξαν στρατιωτικό νόμο και γενική επιστράτευση, ενώ το Αζερμπαϊτζάν μόνο στρατιωτικό νόμο και αυτόν μερικώς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.