ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Kρίσιμες ώρες: Οι Αζέροι βομβαρδίζουν το Στεπανεκέρτ στο Ναγκόρνο Καραμπάχ – Ετοιμάζονται για την τελική έφοδο (βίντεο)

Kρίσιμες ώρες: Οι Αζέροι βομβαρδίζουν το Στεπανεκέρτ στο Ναγκόρνο Καραμπάχ – Ετοιμάζονται για την τελική έφοδο (βίντεο)

Οι δυνάμεις του Καραμπάχ αναφέρουν πως ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ετοιμάζεται για την τελική επίθεση στην πρωτεύουσά τους το Στεπανεκέρτ, το οποίο βομβαρδίζουν από το πρωί της Δευτέρας.

Βίντεο απεικονίζει τις κρίσιμες ώρες για τον αρμενικό θύλακα. Οι κάτοικοι κρύβονται σε υπόγεια.

«Η κατάσταση στη ζώνη σύγκρουσης στο Καραμπάχ ήταν σταθερή, αλλά τεταμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο εχθρός ετοιμάζεται να ξεκινήσει επίθεση», ανέφεραν οι αμυντικές δυνάμεις του Καραμπάχ.

Χθες την Κυριακή (04/10), οι Αρχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανέφεραν ότι κατέστρεψαν στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Γκάντζα του Αζερμπαϊτζάν, με το Μπακού να υποστηρίζει πως «οι βομβαρδισμοί που εξαπολύονται κατά του Αζερμπαϊτζάν από αρμενικά εδάφη επεκτείνουν τη ζώνη των μαχών».

Επίσης, αντικρουόμενες αναφορές δημοσιεύθηκαν σχετικά με την κατάσταση του Αραΐκ Χαρουτιουνιάν, του επικεφαλής της περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς ο σύμβουλος του Αζέρου Προέδρου, Χικμέτ Χατζίεφ, υποστήριξε ότι ο Χαρουτιουνιάν τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια επίθεσης του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, αλλά εκπρόσωπος του ίδιου του Χαρουτιουνιάν διέψευσε τους ισχυρισμούς.

Ακόμα, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, ανέφερε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του «απελευθέρωσαν» την πόλη Τζαμπραΐλ, η οποία βρίσκεται στη γραμμή επαφής με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Επιπλέον, ο Χατζίεφ κατήγγειλε πως το Γερεβάν επιτέθηκε σε οικισμούς κοντά στο Μπακού, με την Αρμενία να το διαψεύδει και να το χαρακτηρίζει ως «άλλο ένα ψέμα του Αζερμπαϊτζάν».

Πάντως, σε πολιτικό επίπεδο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρμένιο πρωθυπουργό, Νικόλ Πασινιάν, και ζήτησε τόσο την άμεση κατάπαυση του πυρός όσο και την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις υπό την Ομάδα του Μινσκ, στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Το ζήτημα είναι γιατί δεν το ζητάει αυτό και από τον Αζέρο Τούρκο πρόεδρο Ιλχάν Αλίγεφ. Ή μήπως η γερμανική συμπάθεια για όλες τις τουρκικές φυλές δεν μπορεί να κρυφτεί;

https://twitter.com/Elen__Gevorgyan/status/1312973774439022592


https://twitter.com/_anyeela/status/1312682367937646594


Εντύπωση προκαλεί και η στάση του βρετανικού τύπου που αναφέρεται σε αρμενικούς βομβαρδισμούς της αζερικής πόλης Γκάντζα. Μυστηριωδώς τους βομβαρδισμούς στο Στεπανεκέρτ δεν τους βλέπουν.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=57&v=SXUBWqD73cc&feature=emb_title



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.