ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Το Αζερμπαϊτζάν τίναξε την εκεχειρία στον αέρα: Κατέστρεψε με UAV Bayraktar μονάδα πυροβολικού και S-300 της Αρμενίας

Το Αζερμπαϊτζάν τίναξε την εκεχειρία στον αέρα: Κατέστρεψε με UAV Bayraktar μονάδα πυροβολικού και  S-300 της Αρμενίας

Παρά το γεγονός ότι από τις 12μ.μ. (τοπική ώρα) ισχύει η εκεχειρία το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε την καταστροφή μονάδας πυροβολικού των αρμενικών δυνάμεων το οποίο όπως ανέφερε παραβίασε την κατάπαυση πυρός.

https://twitter.com/MiddleEastWatc1/status/1314864458368315393

https://twitter.com/wwwmodgovaz/status/1314927987725398016


Σε άλλο βίντεο φαίνεται η καταστροφή ραντάρ 36D6 του συστήματος S-300 της Αρμενίας, αν και πιθανολογείται ότι τα συγκεκριμένα πλήγματα έγιναν λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η “κατάπαυση” πυρός.

Αναρωτιέται τουρκικός λογαριασμός στο twitter: “Είναι αυτό που νομίζουμε;”

https://twitter.com/kamerknc/status/1314855483715485696


Την ίδια ώρα το υπουργείο Εξωτερικών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν ότι χρησιμοποιεί τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός ως προκάλυμμα για να προετοιμάσει τη στρατιωτική δράση του, καθώς όλες οι πλευρές αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της εκεχειρίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Ρωσίας.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών του αυτονομιστικού θύλακα επαναλαμβάνει την πάγια θέση του, ότι ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθεί πραγματική ειρήνη είναι να αναγνωριστεί το Ναγκόρνο Καραμπάχ από τη διεθνή κοινότητα ως ανεξάρτητη δημοκρατία.

Ο θύλακας είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, όμως οι κάτοικοί τους και οι κυβερνώντες του είναι αρμενικής καταγωγής.

Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της εκεχειρίας.

Αρμένιοι: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε ούτε γραμμάτιο γης»

https://www.youtube.com/watch?time_continue=145&v=_u95XdNVymc

Το Αζερμπαϊτζάν επίσης κατηγόρησε την Αρμενία ότι εκτόξευσε ένα πύραυλο Scud κατά πόλης στο έδαφός του, λέγοντας πως ο πύραυλος καταστράφηκε στον αέρα από τις δυνάμεις αεράμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.