ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απάντησαν στους ισχυρισμούς «περί κατοχής» στην Σούσα οι Αρμένιοι: Βίντεο δείχνει τους Αζέρους να τρέπονται σε φυγή

Απάντησαν στους ισχυρισμούς «περί κατοχής» στην Σούσα οι Αρμένιοι: Βίντεο δείχνει τους Αζέρους να τρέπονται σε φυγή

Οι Αζέροι υποστηρίζουν πως έθεσαν υπό κατοχή τους την πόλη Σούσα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όμως κάτι τέτοιο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Αρμένιοι δεν ισχύει.

Τουρκικά και Αζέρικα ΜΜΕ έσπευσαν τις τελευταίες ώρες να υποστηρίξουν πως η πόλη Σούσα έχει τεθεί υπό κατοχή τους, μάλιστα οι Αζέροι ανέβασαν και σχετικό βίντεο. Παρόλα αυτά οι Αρμένιοι απάντησαν στους ισχυρισμούς τους ανεβάζοντας και αυτοί από την πλευρά τους ένα βίντεο που δείχνει τις δυνάμεις των τουρκοαζέρων να τρέπονται σε φυγή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, οι Αζέροι υποχώρησαν στα βουνά Μπερντζόρ που βρίσκονται δυτικά της στρατηγικής περιοχής Σούσι στο νότιο Καραμπάχ.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, οι Αζέροι φαίνεται να έχουν τραπεί σε άτακτη φυγή μετά από μία αντεπίθεση από το στρατό του Artsakh.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=3zzCJSSFRZM&feature=emb_title&ab_channel=%25D4%25B6%25D4%25BB%25D5%2586%25D5%2588%25D5%2592%25D4%25BAMEDIA

Η κατάληψη της Σούσι θα ήταν μια μεγάλη νίκη για το Αζερμπαϊτζάν έπειτα από μάχες έξι εβδομάδων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια περιοχή του Αζερμπαϊτζάν που κατοικείται σήμερα σχεδόν αποκλειστικά από Αρμένιους, η οποία αποσχίστηκε στα χρόνια του 1990.

Η Σούσι, κτισμένη στην κορυφή ενός βουνού, βρίσκεται μόλις 15 χλμ. από την περιφερειακή πρωτεύουσα Στεπανακέρτ και πάνω στον κύριο δρόμο που ενώνει την δημοκρατία με την Αρμενία, κύριο υποστηρικτή της.

Στη διάρκεια χθεσινού τηλεοπτικού διαγγέλματος, ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ είχε ανακοινώσει «με υπερηφάνεια και πολύ μεγάλη χαρά» πως η Σούσι είχε «απελευθερωθεί».

Οι δηλώσεις αυτές διαψεύστηκαν αμέσως από την Αρμενία, σύμφωνα με την οποία η πόλη, φυσικό φρούριο, «αντιστέκεται στα χτυπήματα του αντιπάλου παρά τις βαριές ζημιές».

Οι αρμενικές δυνάμεις δήλωσαν εξάλλου σήμερα πως το Αζερμπαϊτζάν βομβαρδίζει αρκετές πόλεις υπό τον έλεγχό τους, μεταξύ των οποίων το Στεπανακέρτ, που τέθηκε στο στόχαστρο «πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς».

Ανακοίνωσαν τον θάνατο άλλων 44 στρατιωτών στις τάξεις τους χωρίς να δίνουν άλλες διευκρινίσεις.

Ο αζερικός στρατός ανέφερε από την πλευρά του αρμενικά πυρά εναντίον των θέσεών του σε αρκετές πόλεις με τη βοήθεια όπλων μικρού διαμετρήματος, πυροβολικού και ολμοβόλων.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου το Ερεβάν και το Μπακού αντιπαρατίθενται σε σφοδρές μάχες για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ορεινού θυλάκου που είχε αποτελέσει το αντικείμενο ενός πολέμου που είχε προκαλέσει 30.000 θανάτους μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επανάληψη των εχθροπραξιών έχει προκαλέσει σχεδόν 1.300 θανάτους σύμφωνα με μερικούς απολογισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.