ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Τουρκική επίθεση στην Συρία με ειδικές δυνάμεις και μισθοφόρους ισλαμιστές – Βομβαρδισμοί βόρεια της Ράκκα

Τουρκική επίθεση στην Συρία με ειδικές δυνάμεις και μισθοφόρους ισλαμιστές – Βομβαρδισμοί βόρεια της Ράκκα

Επίθεση μεγάλης κλίμακος εξαπέλυσε τουρκικός Στρατός νότια της ζώνης στην βόρεια και βορειοανατολική Συρία που είχε καταλάβει το 2019 κατά την μεγάλη επίθεση που κατέληξε να καταλάβει μετά την περιοχή της Αφρίν και μια έκταση που εκτείνονταν μέχρι σχεδόν τα ιρακινά σύνορα.

Τουρκικές ειδικές δυνάμεις και τεθωρακισμένα σε συνεργασία με τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στην βόρεια Συρία και τις τουρκόφιλες ισλαμικές μισθοφορικές μονάδες, πολιόρκησαν και κατέλαβαν την πόλη Ain Issa Άιν, βόρεια της πόλης, Ράκκα, η οποία έχει επιστρέψει στην συριακή κυριαρχία.

Οι επιθέσεις των UAV συνεχίστηκαν και σήμερα σε περιοχές βόρεια της Ράκκα.

Οι τουρκικές δυνάμεις κατέκαψαν ολόκληρες κατοικημένες περιοχές και προχώρησαν σε στοχευμένες αεροπορικές προσβολές με μαχητικά UAV Bayractar θέσεων του συριακού Στρατού και αντι-τουρκικών συριακών εθνικών οργανώσεων.

Το τελευταίο τρίμηνο οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις διεξήγαγαν συντονισμένες και «επίμονες» επιχειρήσεις βόρεια της Ράκκα, όπως ακριβώς και οι Αζέροι στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ πριν εξαπολύσουν την μείζονα επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προσεγγίζει τόσο κοντά στην Ράκκα, η οποία όπως όλα δείχνουν αποτελεί και τον στρατηγικό της στόχο, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πετρελαιοπηγές και πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.