ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Στις φλόγες το Ισραήλ: Η Χαμάς επιτέθηκε σε χημικό εργοστάσιο κοντά στα σύνορα της Γάζας! (βίντεο)

Στις φλόγες το Ισραήλ: Η Χαμάς επιτέθηκε σε χημικό εργοστάσιο κοντά στα σύνορα της Γάζας! (βίντεο)

Στο χάος βυθίζεται ο Ισραήλ και η Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας των συγκρούσεων ανάμεσα σε Ισραηλίτες και Παλαιστινίους.

Μετά τον ρουκετοπόλεμο που έλαβε χώρα, γι’ ακόμα μία βραδιά, η Χαμάς ισχυρίζεται πως εξαπέλυσε επίθεση με drone κατά χημικού εργοστασίου κοντά στα σύνορα της Γάζας.


Ειδικότερα, ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, Al-Qassem, επεσήμανε σήμερα πως εξαπέλυσε την εν λόγω επίθεση σε χημικό εργοστάσιο στην περιοχή Νιρ Οζ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

«Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασέμ επιτέθηκαν σε εργοστάσιο χημικών στο Νιρ Οζ με ένα drone» σημείωσε η Χαμάς σε σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο Στρατός του Ισραήλ αναφέρθηκε λίγη ώρα αργότερα σε ένα UAV της Χαμάς το οποίο προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα του Ισραήλ και εμποδίστηκε από το σύστημα Iron Dome, είναι άγνωστο αν σχετίζεται το ένα UAV με το άλλο. Ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευστεί η επίθεση σε χημικό εργοστάσιο.

Σημειώνεται πως το βράδυ που πέρασε «σημαδεύτηκε» από νέες επιθέσεις και από τις δύο πλευρές, ενώ οι αρχικές πληροφορίες που είχαν μεταδώσει οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ περί χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα, διαψεύστηκαν.

Οι ισραηλινές δυνάμεις, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έκαναν λόγο για εναέρια και χερσαία επιχείρηση, ωστόσο ώρες αργότερα πηγή τους επεσήμανε πως δεν έχουν σταλεί χερσαίες δυνάμεις.

Την ίδια ώρα η Χαμάς έχει εκτοξεύσει συνολικά πάνω από 1.750 ρουκέτες προς το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter γνωστοποίησε ότι δέχθηκε περισσότερες από 1.750 ρουκέτες από την Λωρίδα της Γάζας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά Ισραηλινών και τον τραυματισμό άλλων 523.

«Σε αντίδραση (σ.σ. στις επιθέσεις)», οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «έπληξαν πάνω από 650 θέσεις των τρομοκρατών στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων θέσεων εκτόξευσης ρουκετών και δέκα υπόγειων στοών που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις», ενώ «σκότωσαν πάνω από 100 μαχητές της Χαμάς και του (Παλαιστινιακού) Ισλαμικού Τζιχάντ», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε νωρίτερα ότι τουλάχιστον 109 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 620 τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιδρομές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.