ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κινήσεις αποκλιμάκωσης στην Γάζα; Το Ισραήλ σήμερα ψηφίζει για μονομερή εκεχειρία

Κινήσεις αποκλιμάκωσης στην Γάζα; Το Ισραήλ σήμερα ψηφίζει για μονομερή εκεχειρία

Προς εκτόνωση βαίνει η βαθιά κρίση στην Ιερουσαλήμ, με τα σεναρια για κατάπαυση του πυρός να πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες, ύστερα από έναν τρομακτικό κύκλο αιματοχυσίας, με 232 θύματα.

Το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ θα κληθεί να ψηφίσει σήμερα μια πρόταση για μονομερή εκεχειρία στη Γάζα, η οποία θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή μέσα σε διάστημα 24 ωρών, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Kan.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έκαναν κανένα σχόλιο για την πληροφορία αυτή, η οποία μεταδόθηκε μία ώρα αφότου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου συγκάλεσε αυτό το όργανο λήψης αποφάσεων.

Από την Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, χαρακτήρισε «ενθαρρυντικές» τις πληροφορίες ότι γίνονται ενέργειες για μια κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

«Έχουμε δει αναφορές για μια κίνηση προς μια πιθανή κατάπαυση του πυρός. Αυτό είναι σαφώς ενθαρρυντικό», είπε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος.

Οι διπλωματικές ενέργειες για την επίτευξη εκεχειρίας εντάθηκαν σήμερα, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε την αποκλιμάκωση της κατάστασης, όμως το Ισραήλ απείλησε να αυξήσει τα πλήγματα στη Γάζα, αφού ξανάρχισαν οι ρίψεις ρουκετών από τη Χαμάς, έπειτα από μια σύντομη παύση.

Δραματικές είναι οι ώρες στη Λωρίδα της Γάζας, με τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων να αυξάνεται και την αγωνία για τη στιγμή της εκεχειρίας να κορυφώνεται.

Όπως έγινε γνωστό, σκοτώθηκαν από τις εχθροπραξίες στη Γάζα άλλοι πέντε άνθρωποι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 232.

Στο μεταξύ, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι «κατέστρεψε» ένα εκτεταμένο σύστημα τούνελ της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι τα μαχητικά του αεροσκάφη κατέστρεψαν περισσότερα από 90 χιλιόμετρα τούνελ, τα οποία αποτελούν ένα υπόγειο σύστημα γνωστό με το όνομα Μετρό το οποίο χαρακτηρίζεται και ως «πόλη κάτω από την πόλη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.