Αζέροι αιχμαλώτισαν έξι Αρμένιους στρατιώτες (φώτο)

Αζέροι αιχμαλώτισαν έξι Αρμένιους στρατιώτες (φώτο)

Νέα ένταση ανάμεσα σε Αρμενίους και Αζέρους, καθώς όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ οι Αζέροι αιχμαλώτισαν έξι στρατιώτες της Αρμενίας κοντά στα σύνορα της περιοχής Gegharkunik.

Όπως αναφέρουν οι πηγές οι Αζέροι εκτελούσαν μηχανικά έργα στην περιοχή, αλλά μέσα στα σύνορα της Αρμενίας, ενώ από την άλλη οι Αζέροι ισχυρίζονται πως προσπάθησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα.

Όπως αναφέρει η «Μilliyet» το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι περίπου στις 03:00 στις 27 Μαΐου, ανακάλυψαν ότι η ομάδα αναγνώρισης και σαμποτάζ του Αρμενικού στρατού η οποία πραγματοποίησε δραστηριότητες ναρκοθέτησης στο δρόμο προς τις συνοριακές θέσεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν προς την κατεύθυνση του οικισμού του Άνω Kelbajar.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε πως αυτή η περιοχή «είναι της δικαιοδοσίας μας», ενώ δημοσίευσε φωτογραφία με τους συλληφθέντες στρατιώτες.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με Αζέρους ένας Αρμένιος στρατιώτης στην ανατολική Αρμενία.

Εντάσεις στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζαν

Συνοριακές εντάσεις σημειώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανάμεσα στις δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες του Καυκάσου. Η περιοχή όπου σημειώθηκε το σημερινό επεισόδιο συνορεύει με τον τομέα Καλμπατζάρ, τον οποίο ανακατέλαβαν οι αζερικές δυνάμεις το φθινόπωρο έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες που τελούσε υπό αρμενικό έλεγχο.

Η περιοχή αυτή και άλλες σχηματίζουν μια πλαγιά γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια αζερική περιοχή όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Αρμένιοι, υπό τον ντε φάκτο έλεγχο της Αρμενίας.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν πολέμησαν το φθινόπωρο του 2020 για αυτόν τον θύλακο σε έναν πόλεμο που προκάλεσε τον θάνατο περίπου 6.000 ανθρώπων. Η σύγκρουση τελείωσε με τη στρατιωτική ήττα της Αρμενίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.