ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ένταση στα εδάφη της Νέας Ρωσίας: 5 νεκροί ρωσόφωνοι μαχητές κι 1 Ουκρανός στρατιώτης

Ένταση στα εδάφη της Νέας Ρωσίας: 5 νεκροί ρωσόφωνοι μαχητές κι 1 Ουκρανός στρατιώτης

Οι ρωσόφωνοι μαχητές των ανεξάρτητων δημοκρατιών της Νέας Ρωσίας κατηγόρησαν σήμερα τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας ότι σκότωσαν πέντε στελέχη τους στο Λουγκάνσκ.

Tο Κίεβο από την πλευρά του υποστηρίζει ότι ένας στρατιώτης του σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό, με το κλίμα να μοιάζει τεταμένο, λίγες μόλις ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Οι αρχές της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LNR) υποστηρίζουν ότι «μια ομάδα Ουκρανών δολιοφθορέων» διείσδυσε στα εδάφη των αυτονομιστών και σκότωσε «βάρβαρα» πέντε μαχητές, με μια σφαίρα στο κεφάλι. Το Κίεβο ξανάρχισε την πρακτική της παραβίασης της εκεχειρίας και του τρόμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο των αυτονομιστών.

Ο ουκρανικός στρατός απέρριψε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι «επρόκειτο για μια βίαιη σύρραξη μεταξύ αυτονομιστών μαχητών. Αφού κατανάλωναν για μεγάλο χρονικό διάστημα αλκοολούχα ποτά ξέσπασε καυγάς μεταξύ τους που κατέληξε σε ανταλλαγή πυρών κοντά στο χωριό Γκολουμπίφσκε, στην περιοχή του Λουγκάνσκ, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο στρατός.

Ο ένας από τους αυτονομιστές αντάρτες σκότωσε τους συντρόφους του και κατόπιν αυτοκτόνησε».

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση ο Στρατός αναφέρει ότι ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του στα νότια του Ντονέτσκ από πυρά των αυτονομιστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν πρόκειται να συναντηθούν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη και η Ουκρανία είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.