ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Γκουτέρες: Έκκληση στο Ισραήλ να άρει τα εμπόδια στη βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας

«Ολόκληρος ο κόσμος πιστεύει πως είναι πλέον καιρός να σιγάσουν τα όπλα»

Α.Γκουτέρες: Έκκληση στο Ισραήλ να άρει τα εμπόδια στη βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας

Έκκληση από το Κάιρο προς το «Ισραήλ να άρει τα τελευταία εμπόδια στη βοήθεια» για τη Λωρίδα της Γάζας απηύθυνε σήμερα ο επικεφαλής του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προτρέποντας για μία ακόμη φορά το Ισράηλ και τη Χαμάς να εφαρμόσουν μια «άμεση κατάπαυση του πυρός».

«Όταν κοιτάζουμε τη Γάζα, είναι σαν οι τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης καλπάζουν από πάνω, σπέρνοντας τον πόλεμο, τον λιμό, την κατάκτηση και τον θάνατο», δήλωσε ο Γκουτέρες, κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι.

«Ολόκληρος ο κόσμος πιστεύει πως είναι πλέον καιρός να σιγάσουν τα όπλα και να εφαρμοστεί μια άμεση κατάπαυση του πυρός», συμπλήρωσε.

Ο Γκουτέρες προειδοποίησε επίσης για τον αντίκτυπο που έχει ο πόλεμος στη Γάζα σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η καθημερινή επίθεση σε βάρος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των Παλαιστινίων δημιουργεί μια κρίση αξιοπιστίας για τη διεθνή κοινότητα», επισήμανε.

Νωρίτερα σήμερα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους πρόσφυγες (Unrwa), Φιλίπ Λαζαρινί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γκουτέρες κατήγγειλε χθες από την Αίγυπτο τον «πόνο» των κατοίκων της Γάζας, που είναι εγκλωβισμένοι σε «έναν ατέλειωτο εφιάλτη», με την ευκαιρία της επίσκεψής του στον σταθμό διέλευσης με την πόλη της Ράφας, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.