ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Α.Γκουτέρες: Καταδίκασε το Ισραήλ για τους θανάτους αμάχων στη Γάζα

«Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ έχουν διασπείρει μαζική καταστροφή»

Α.Γκουτέρες: Καταδίκασε το Ισραήλ για τους θανάτους αμάχων στη Γάζα

Ο Αντόνιο Γκουτέρες, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καταδίκασε σήμερα το Ισραήλ για τους θανάτους Παλαιστινίων αμάχων στη Γάζα.

Χαρακτήρισε, επίσης, απαράδεκτο το να αντιστέκεται στο αίτημα κρατικής υπόστασης για τον παλαιστινιακό λαό.

«Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ έχουν διασπείρει μαζική καταστροφή και έχουν σκοτώσει αμάχους σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα, κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη θέση του γενικού γραμματέα», επισήμανε ο Γκουτέρες κατά την έναρξη των εργασιών της Συνόδου G77+Κίνα στην Καμπάλα, την πρωτεύουσα της Ουγκάντας.

«Αυτό είναι σπαρακτικό και εντελώς απαράδεκτο. Η Μέση Ανατολή είναι ένα ναρκοπέδιο, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο να υπάρξει ανάφλεξη της σύρραξης σε ολόκληρη την περιοχή».

Ο Αντόνιο Γκουτέρες πρόσθεσε πως η άρνηση να γίνει αποδεκτή η λύση των δύο κρατών για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους είναι εντελώς απαράδεκτη, τονίζοντας πως το να αρνούνται στους Παλαιστίνιους το δικαίωμα στην κρατική υπόσταση «θα παρατείνει επ’ αόριστον μια σύρραξη που εξελίχθηκε σε μια τεράστια απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ βρίσκεται στην Καμπάλα για να παραστεί στη σύνοδο των G77+Κίνα και του Κινήματος των Αδέσμευτων (ΝΑΜ). Ηγέτες και ανώτεροι αξιωματούχοι από δεκάδες χώρες μεταξύ αυτών τη Νότια Αφρική, το Ιράν, την Κίνα, την Τουρκία, την Κούβα, την Ινδία, το Βιετνάμ και άλλοι παρίστανται στις συναντήσεις.

Η G77+Κίνα είναι μια ομάδα 134 αναπτυσσόμενων χωρών που υποστηρίζει τα κοινά συμφέροντα των χωρών του νότου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έγγραφο που δημοσιεύτηκε αργά χθες το βράδυ, στο τέλος της συνόδου των ΝΑΜ, περιελάμβανε την καταδίκη «της παράνομης ισραηλινής στρατιωτικής επιθετικότητας στη Λωρίδα της Γάζας, των αδιάκριτων επιθέσεων εναντίον Παλαιστινίων αμάχων, πολιτικών στόχων, του αναγκαστικού εκτοπισμού του παλαιστινιακού λαού» και ζήτησε την εφαρμογή μιας άμεσης και μόνιμης ανθρωπιστικής παύσης των εχθροπραξιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.